Quantcast
GUE/NGL - Κούλογλου: Διήμερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για την φοροαποφυγή των πολυεθνικών - enikonomia.gr
share

GUE/NGL – Κούλογλου: Διήμερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για την φοροαποφυγή των πολυεθνικών

δημοσιεύτηκε:

Ντοκιμαντέρ-θρίλερ, με ιστορίες δικτύων παρακολούθησης, διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων, συνωμοσίες και εκβιασμούς, αλλά και ομιλίες των αληθινών πρωταγωνιστών, ενός υπουργού και ευρωβουλευτών, περιλαμβάνει το διήμερο φεστιβάλ, αυτό το Σαββατοκύριακο στον κινηματογράφο Τριανόν, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της φορο-αποφυγής των πολυεθνικών.

Οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς την Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL)

και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου ξεκινούν το Σάββατο με συζήτηση και ομιλητές τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον πρώην τραπεζίτη Ρούντολφ Έλμερ, πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος, τον Στέλιο Κούλογλου και τη Βιρζινί Ροζιέρ ευρωβουλευτή S&D, μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη φοροαποφυγή & φοροδιαφυγή του ΕΚ.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες:

Σάββατο, 1η Απριλίου 2017

18.00: “A leak in Paradise” το David Leloup – Βέλγιο, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 17 λεπτά

Η ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος έχει υποστεί διώξεις, εξορία, παρενοχλήσεις. Η προβολή θα γίνει παρουσία του R. Elmer ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

22.30: “Citizenfour” της Laura Poitras – ΗΠΑ, 2014 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 54 λεπτά

Οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των δικτύων παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ταινία έχει βραβευτεί με Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2015.

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

18.00: “Whistleblowers, the modern heroes” του Στέλιου Κούλογλου – Ελλάδα, 2005 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 2 λεπτά.

Ο Αμερικανός Daniel Ellsberg που φέρνει στο φως τα «έγραφα του Πενταγώνου» είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Mordechai Vanunu, αποκαλύπτει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και τον απαγάγουν οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφοριοδότες για την εισβολή στο Ιράκ απειλούνται και τιμωρούνται.

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

19.30: “Dans la peau d’un lanceur d’alerte” του Beno

size=”3″ face=”Courier New”>ît Bringer, παραγωγή Premi

size=”3″ face=”Courier New”>ères Lignes. Γαλλία, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα.

Περιγράφεται η βασανισμένη ζωή του Rapha

size=”3″ face=”Courier New”>ël Halet. Καταπίεση, απομόνωση και εκβιασμοί κατά του πληροφοριοδότη των LuxLeaks, του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου στην καρδιά της Ευρώπης.

21.00: “A Good American” του Friedrich Moser – Aυστρία, 2015 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά.

Με το επαναστατικό έργο του Bill Binney, θα μπορούσαμε να είχαμε αποτρέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμά του όμως σταμάτησε τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.