Quantcast
Ομολογία Παπαθανασίου στον Realfm 97,8: Έπρεπε να είχα πάρει περισσότερα μέτρα ως υπουργός το 2009 - enikonomia.gr
share

Ομολογία Παπαθανασίου στον Realfm 97,8: Έπρεπε να είχα πάρει περισσότερα μέτρα ως υπουργός το 2009

δημοσιεύτηκε:

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη παραχώρησε ο Γιάννης Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα μέτρα το 2009, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν η εποχή που η κρίση ήταν διεθνής, πολύ βαθιά και άγνωστη σε όλον τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί μιλάμε σαν να είμαστε στο σήμερα που είμαστε μόνο εμείς σε κρίση και οι άλλοι την έχουν ξεπεράσει. Εμείς είπαμε την αλήθεια, γιατί ζητήσαμε τη βοήθεια σε επίπεδο πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων, την οποία δεν πήραμε. Πήραμε τρεις φορές μέτρα ακριβώς και είχαμε πει ότι αν είχε χειροτερέψει η κατάσταση, θα ξαναπάρουμε. Ναι, έπρεπε να πάρουμε πιο πολλά, αλλά είχαμε “παγώσει” μισθούς και συντάξεις».

Όπως είπε, «πήγαμε σε εκλογές με δυσάρεστη ατζέντα, τη στιγμή που οι άλλοι, πρώτον, τορπίλιζαν οτιδήποτε μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση και δεύτερον, κορόιδευαν τον κόσμο με τα “λεφτά υπάρχουν”».

«Εμείς έχοντας και σαν στόχο να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης, είχαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, δηλαδή, θέλαμε να βοηθήσουμε την αγορά, όχι αυτό που γίνεται τώρα ή που έκανε τότε το ΠΑΣΟΚ που τον πρώτο χρόνο, το ’09, τα “φούσκωσε” όλα, το ’10 έκανε στάση πληρωμών και τώρα μας καυχιέται ότι τάχα μείωσε το έλλειμμα πέντε μονάδες. Το μείωσε, γιατί το είχε αυξήσει την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε ο ίδιος.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιάννη Παπαθανασίου στον Realfm 97,8:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.