Quantcast
Ο Ντάισελμπλουμ για τις «γυναίκες του Νότου»: Κάνουν λες και διέπραξα έγκλημα πολέμου! - enikonomia.gr
share

Ο Ντάισελμπλουμ για τις «γυναίκες του Νότου»: Κάνουν λες και διέπραξα έγκλημα πολέμου!

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αισθάνθηκε σαν να “διέπραξε έγκλημα πολέμου” μετά το σάλο που ξέσπασε για τα σχόλιά του περί χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που ξόδευαν χρήματα “σε ποτά και γυναίκες”.

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα “De Volkskrant” ότι επιμένει στο μήνυμα που περνούσε με τα σχόλια αυτά.

“Η κούραση ίσως έπαιξε κάποιο ρόλο, ήταν τρεις μέρες μετά τις ολλανδικές εκλογές. Ισως να το είχα θέσει διαφορετικά. Ομως ήταν ο τρόπος μου για να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές.

Τόνισε δε ότι η δουλειά του στο Eurogroup τυγχάνει ακόμη εκτίμησης. “Ο θυμός με τη συνέντευξη ήταν θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικών κρίσης. Μέρος των χωρών της ευρωζώνης θεωρεί ότι οι πολιτικές αυτές είναι υπερβολικα βορειοευρωπαϊκές”, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες να διατηρήσει το ρόλο του έως τη λήξη της θητείας του, σημείωσε: “Εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Ολλανδία για τη νέα κυβέρνηση σύντομα, το Eurogroup θα αναζητήσει νέο πρόεδρο. Εάν όχι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ολοκληρώσω τη θητεία μου. Δεν με ενδιαφέρει και τόσο”.


ΠΗΓΗ: Euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.