Quantcast
Μοσκοβισί: Ηθική υποχρέωση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Ηθική υποχρέωση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

«Βλέπουμε τώρα φως στο τούνελ. Είδατε το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο πέτυχαν οι Έλληνες για το 2016; Αυτό μας δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», είπε μεταξύ άλλων ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην ελβετική «Neue Zuericher Zeitung» (NZZ).

Στο ερώτημα της γερμανόφωνης εφημερίδας της Ζυρίχης εάν δεν θα ήταν καλύτερα να εγκαταλείψουν ορισμένα κράτη-μέλη την ευρωζώνη ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε: «Ήμουν ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και είμαι ως επίτροπος της ΕΕ εχθρός της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε πάρα πολύ την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την εικόνα της ευρωζώνης. Θα ήταν η αρχή του τέλους. Και για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας και της αξιολόγησης ο Γάλλος επίτροπος είπε ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα πράγματα «θα ήταν χειρότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 75% των Ελλήνων επιθυμεί το ευρώ. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τσίπρας είναι ένθερμος υποστηρικτής το ευρώ. Βλέπουμε τώρα φως στο τούνελ. Το πρόγραμμα βοήθειας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται. Είδατε το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο πέτυχαν οι Έλληνες για το 2016; Το πράγμα λειτουργεί. Αυτό μας δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», όπως τόνισε.

Στο ερώτημα εάν βλέπει επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Ναι. Γίνεται η επεξεργασία της τεχνικής συμφωνίας, μετά μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτούν τα χρήματα, ενώ πρέπει παράλληλα να γίνουν συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να βοηθήσει «στην εξεύρεση μιας λύσης. Η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά πρέπει αν είμαστε επίσης σίγουροι ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Οι πιθανότητες για μια βιώσιμη λύση, η οποία να συμπεριλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους, είναι μεγαλύτερες από ποτέ τα τελευταία δέκα χρόνια», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πιερ Μοσκοβισί στην «ΝΖΖ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.