Quantcast
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Πετράκης στον Realfm 97,8 για την πορεία της οικονομίας - enikonomia.gr
share

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Πετράκης στον Realfm 97,8 για την πορεία της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τις διαφορετικές προβλέψεις που γίνονται για την ανάπτυξη το 2017 ο κ. Πετράκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ξέραμε ότι το 2017 θα ήταν ένα έτος καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Με την έννοια ότι έδειχνε και δείχνει μία διάθεση να μας οδηγήσει λίγο έξω από τη στασιμότητα, προς τα θετικά πρόσημα.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αλλά και το πρώτο τρίμηνο του 2017, λόγω αβεβαιότητος είχαμε αρνητικές επιδράσεις και αναπροσαρμόζουμε τους στόχους μας προς τα κάτω. Εμείς και σαν Πανεπιστήμιο Αθηνών ποτέ δεν υιοθετήσαμε τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ, πάντοτε λέγαμε ότι θα ήταν ένα θετικό έτος αλλά όχι σε τέτοια ύψη. Οπότε και τώρα δεν μας εκπλήσσει αυτή η αναπροσαρμογή προς τα κάτω».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να έχουν επίπτωση στην πορεία της οικονομίας όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια και την Τουρκία ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε : «Μέχρι στιγμής όπως εκδηλώνεται δεν θα έλεγα ότι έχουμε αντίκτυπο. Η αναταραχή στα Βαλκάνια θέλει κάποιο καιρό για να ωριμάσει, εάν ωριμάσει προς την αρνητική κατεύθυνση.

Το ίδιο και η Τουρκία, για να πάρει μία πιο συγκεκριμένη μορφή αυτή η φραστική και η εικονική αν θέλετε επιθετικότητα της θέλει και αυτή κάποιο καιρό. Αλλά είναι γεγονός ότι και τα δύο μέτωπα ρίχνουν σκιές στο μεσοπρόθεσμο μέλλον και αυτό είναι που μας κάνει αρκετά ανήσυχους… Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει έναν ισορροπιστικό ρόλο σε όλες αυτές τις εντάσεις στο μέτρο του δυνατού και στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.