Quantcast
"Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ αποτελούν το 87% των ανέργων που εκτιμά η ΕΛΣΤΑΤ" - enikonomia.gr
share

“Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ αποτελούν το 87% των ανέργων που εκτιμά η ΕΛΣΤΑΤ”

δημοσιεύτηκε:

Στην εγγραφή μη επιδοτούμενων ανέργων στον ΟΑΕΔ οφείλεται η
άνοδος της εγγεγραμμένης ανεργίας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με άρθρο της στο
ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα. Μαρία Καραμεσίνη.

Ποιο αναλυτικά, η διοικήτρια του οργανισμού υποστηρίζει οτι «τα δύο τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός μη επιδοτούμενων ανέργων που βρισκόταν εκτός μητρώου ΟΑΕΔ γράφτηκε σε αυτό, προκαλώντας την άνοδο της εγγεγραμμένης ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ – που δίνει αξιόπιστες στατιστικές εκτιμήσεις στον πληθυσμό – κατέγραφε συνεχή αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας και η “Εργάνη” επιβεβαίωνε αμετάκλητα την καθαρή αύξηση των θέσεων μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τάσεων, η ψαλίδα μεταξύ της διοικητικά καταγραφόμενης (από τον ΟΑΕΔ) και της στατιστικά καταγραφόμενης (από την ΕΛΣΤΑΤ) ανεργίας έκλεισε. Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι αποτελούσαν το 87% αυτών της ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2017 έναντι 76% τον Απρίλιο του 2014. Η αύξηση των εγγραφών στο μητρώο μη επιδοτούμενων ανέργων προερχόμενων από τον μη ενεργό πληθυσμό οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων».

Η ίδια υπενθυμίζει πως«τα δικαιώματα και οφέλη που παρέχει το δελτίο ανεργίας, ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που έδωσε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και οι εκκλήσεις του ΟΑΕΔ προς τους νέους για να εγγραφούν προκειμένου να συμμετέχουν στα προγράμματα απασχόλησης που απευθύνονταν σε αυτούς, αποτέλεσαν την τελευταία διετία κίνητρα και έναυσμα εγγραφής στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε αυτούς που αναζητούσαν εργασία, ακόμα και εάν δεν είχαν προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν επίδομα ανεργίας (μη επιδοτούμενοι άνεργοι)».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.