Quantcast
Έρχονται 1.882 νέες θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων - enikonomia.gr
share

Έρχονται 1.882 νέες θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

Σε ένα περίπου μήνα, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος προσλήψεων για την κάλυψη θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (hot – spots).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθυστέρησε να προκηρυχθεί καθώς έγιναν κάποιες αλλαγές που αφορούσαν την μοριοδότηση των ανέργων για την κάλυψη των θέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 1.882 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η πρόσκληση για την πρόσληψη των 1.882 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας το επόμενο διάστημα και στην συνέχεια να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με τον Οργανισμό να είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ θα εργαστούν σε Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων (hot spots) στις περιφέρειες όλης της χώρας. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Τα κριτήρια μοριοδότησης των ωφελουμένων θα είναι: — Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών — Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες — Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω — Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό — Ηλικία — Αριθμός ανήλικων τέκνων — Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω — Εντοπιότητα βάση της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου. — Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος». Αποδοχές εργαζομένων Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Πηγή:  dimosio.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.