Quantcast
Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8 : Οι λάθος χειρισμοί του τελευταίου 6μήνου έχουν κοστίσει δραματικά - enikonomia.gr
share

Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8 : Οι λάθος χειρισμοί του τελευταίου 6μήνου έχουν κοστίσει δραματικά

δημοσιεύτηκε:

Τις εκτιμήσεις του για το επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου εξέφρασε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι θα βρεθεί μία διατύπωση που θα επιτρέψει την είσοδο της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές ή είναι απαισιόδοξος είπε: “Δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι τέτοιο. Δεν φαίνεται δηλαδή στον ορίζοντα να πετυχαίνουμε τον εθνικό στόχο της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο το έφτιαξε η ΕΚΤ βασικά για την Ελλάδα. Βασικά για την Ελλάδα ο κ. Ντράγκι στο τέλος του 2014 πέρασε αυτό το πρόγραμμα στο οποίο θα έπρεπε να είχαμε ενταχθεί από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2015. Και δυστυχώς έχουμε χάσει αυτόν τον στόχο” και πρόσθεσε:

“Έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια από τότε. Δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα, όπως δεν έχουμε καταφέρει να υπηρετήσουμε τον εθνικό στόχο να μπορούμε να βγούμε έστω και δοκιμαστικά στις αγορές. Δύο βασικούς στόχους έχει η κυβέρνηση μαζί με το θέμα του χρέους το οποίο φαίνεται να έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, τους οποίους έπρεπε να ολοκληρώσει ενόψει αυτής της αξιολόγησης. Όλοι οι χειρισμοί, οι λάθος χειρισμοί του τελευταίου εξαμήνου έχουν κοστίσει δραματικά”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.