Quantcast
Χρηστίδης: Δεν βγαίνουμε από την κρίση με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και υπερφορολόγηση - enikonomia.gr
share

Χρηστίδης: Δεν βγαίνουμε από την κρίση με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και υπερφορολόγηση

δημοσιεύτηκε:

«Θέλουμε να ανατρέψουμε όλες αυτές τις παθογένειες που μας έχουν φέρει ως εδώ» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Έχουμε ανάγκη μια άλλη πρόταση. Δεν βγαίνουμε από την κρίση με βάση τη συμφωνία, την οποία έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με μέτρα τα οποία αφορούν το χρέος μέχρι το 2060, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και με την υπερφορολόγηση» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ενόψει του συνεδρίου καθώς, όπως είπε, «τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών αλλά και το κλίμα που παίρνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που συναποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πολύ θετικό» και εκτίμησε πως θα υπάρξει «πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μία πρόταση που θα βγάλει επιτέλους τη χώρα από την κρίση και θα βγάλει τον ελληνικό λαό από αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα ανάμεσα στη δήθεν αριστερά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη δήθεν δεξιά της Νέας Δημοκρατίας».

«Εμείς» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «ερχόμαστε να καταθέσουμε μια προοδευτική πρόταση. Είναι το ‘Σχέδιο Ελλάδα’ που έρχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού μετά από επτά χρόνια μνημονίων και κρίσης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία σ’ ένα μετεκλογικό τοπίο (όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές), ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες και ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα», αλλά «θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες και αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχει διαμορφωθεί μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι ανίσχυρη για να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά θα έπρεπε η χώρα να έχει μια κυβέρνηση με ευρύτατη πλειοψηφία, η οποία θα μπορέσει να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και κυρίως σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση του προγράμματος με τους εταίρους μας. Αυτό δεν έγινε γιατί το μόνο που ενδιέφερε στην αρχή τον κ. Σαμαρά και στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα ήταν πώς θα γίνουν πρωθυπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Επομένως» πρόσθεσε «εμείς δεν πιστεύουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα. Θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και την προοδευτική μας πρόταση θα την καταθέσουμε στον ελληνικό λαό για να πάρουμε μεγάλη έγκριση. Δεν ερχόμαστε εδώ για να γίνουμε συγκυβερνήτες κάποιου. Ερχόμαστε για να γίνουμε ένα κόμμα το οποίο αποκτά και πάλι τη θέση που αξίζει στο πολιτικό σύστημα και τον ελληνικό λαό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.