Quantcast
Ο Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8 για τον Καμμένο: Αντιπερισπασμός της ΝΔ - Δεν θα παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι - enikonomia.gr
share

Ο Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8 για τον Καμμένο: Αντιπερισπασμός της ΝΔ – Δεν θα παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι

δημοσιεύτηκε:

“Η ΝΔ έχει επιλέξει, μετά τις 15 Ιουνίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της καθημερινότητας, να προχωρήσει σε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό φτιάχνοντας ένα θέμα εκ του μη όντος. Εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αντιπερισπασμό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον Πάνο Καμμένο.

“Για όλα τα ζητήματα πραγματικής διαφθοράς, για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλο το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δεν έχει να πει τίποτα κι αυτό στο οποίο βασίζει αυτήν τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μία υπόθεση η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί σκάνδαλο, παρά μόνο αν τραβηχτούν τα γεγονότα από τα μαλλιά” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση αρνείται και δεν θέλει να πέσει φως στην υπόθεση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις είπε: “Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να σας πω εγώ αυτή τη στιγμή. Το πρώτο σχόλιό μου είναι ότι η ΝΔ έχει επιλέξει, μετά τις 15 Ιουνίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της καθημερινότητας, να προχωρήσει σε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό φτιάχνοντας ένα θέμα εκ του μη όντος. Εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αντιπερισπασμό”.

Στην επισήμανση γιατί κάνει λόγο για θέμα εκ του μη όντος από τη στιγμή που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός ότι συνομίλησε με τον ισοβίτη ο υπουργός ανέφερε: “Και; Γι’ αυτό πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή στη Βουλή; Νομίζω ότι ο υπουργός έχει απαντήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια. Αυτό το οποίο έκανε ο υπουργός ήταν ότι όταν του ζήτησε ένα πολίτης, διότι πολίτης είναι, την στήριξή του διότι φοβόταν –φοβόταν για τη ζωή του ο άνθρωπος αυτός, έτσι τουλάχιστον ισχυριζόταν- ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης”.

Και τόνισε: “Δεν ήταν ο κ. Καμμένος αυτός ο οποίος επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τον κ. Γιαννουσάκη. Ο κ. Γιαννουσάκης επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τον κ. Καμμένο”. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη γι’ αυτές τις επικοινωνίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: “Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, από κει και πέρα, έκανε αυτό που το θεσμικό του καθήκον του επιβάλλει. Δηλαδή, ενημέρωσε την εισαγγελία”.

Και πρόσθεσε: “Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η ΝΔ επιμένει στο να φέρνει στο προσκήνιο και να βάζει ως κύριο θέμα στη δημόσια συζήτηση όλη αυτή την υπόθεση και η απάντησή μου είναι σαφής και συγκεκριμένη: Η ΝΔ το επιλέγει αυτό ως αντιπερισπασμό. Για όλα τα ζητήματα πραγματικής διαφθοράς, για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλο το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δεν έχει να πει τίποτα κι αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μία υπόθεση η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί σκάνδαλο, παρά μόνο αν τραβηχτούν τα γεγονότα από τα μαλλιά. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.