Quantcast
Handelsblatt: Η Κομισιόν θέλει να τερματίσει τη διαδικασία για το έλλειμμα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η Κομισιόν θέλει να τερματίσει τη διαδικασία για το έλλειμμα

δημοσιεύτηκε:

«Η Κομισιόν θέλει να τερματίσει τη διαδικασία για το έλλειμμα», τιτλοφορεί ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της, «η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με την Κομισιόν και πάλι σε τάξη».

Ο τερματισμός της διαδικασίας κατά της Ελλάδας «θα ήταν ένα θετικό μήνυμα, το οποίο θα πρέπει όμως ακόμη να εγκρίνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ». Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος επισήμανε ότι «η σύστασή μας για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας είναι ένα ακόμη θετικό σημάδι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».

Η Handelsblatt αναφέρει ότι «η σύσταση της Κομισιόν ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη και σημειώνει ότι η Ελλάδα πέτυχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7% το 2016 ενώ και η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με δημοσιονομικό έλλειμμα 1,2% του ΑΕΠ, «αισθητά κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3%», επισημαίνει η Handelsblatt.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.