Quantcast
160 «ναι» για τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία – 135 «παρών» - enikonomia.gr
share

160 «ναι» για τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία – 135 «παρών»

δημοσιεύτηκε:

Με 160 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προέδρία της Δημοκρατίας, έναντι 135 «παρών» έληξε η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.

Μίνι έκπληξη υπήρξε το «παρών» που είπαν οι Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Κουράκος, για τους οποίους οι εκτιμήσεις τους ήθελαν να προστίθεται στο άθροισμα των ψήφων υπέρ του μοναδικού υποψηφίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».

Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης, καθώς έχασε τον πατέρα του.

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος – ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Κασαπίδη, για να του συμπαρασταθεί για τον χαμό του πατέρα του.

Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.