Quantcast
Κικίλιας: Η κοινωνία έχει ήδη «καταθέσει» πρόταση μομφής κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Η κοινωνία έχει ήδη «καταθέσει» πρόταση μομφής κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα, ενώ τα αποθέματα των πολιτών έχουν ήδη εξαντληθεί. Την πρόταση μομφής, σε κάθε περίπτωση, την έχει ήδη “καταθέσει” η ελληνική κοινωνία» τονίζει σε συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο κ. Κικίλιας υπενθυμίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να μάθει ο ελληνικός λαός την Αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες που βαραίνουν , όπως λέει, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη και όλους όσοι έφεραν την οικονομία σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο. «Μετά από 2,5 χρόνια που μας εξύβριζαν, οι ίδιοι πάντως ομολογούν, ότι υπήρχε σχέδιο “παράλληλου συστήματος πληρωμών”, το οποίο είχε παρουσιαστεί και στο υπουργικό συμβούλιο» τονίζει εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως φοβάται την αλήθεια. Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τώρα «κουκουλώνει τη διερεύνηση της υπόθεσης των συνομιλιών του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά, ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αρνείται να διατάξει ΕΔΕ για την εμπλοκή του λιμενικού που ελέγχεται για μεθόδευση της ανακριτικής διαδικασίας.

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, σε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η υπόθεση αυτή, θα οδηγούσε τουλάχιστον σε παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού. Είναι δέσμευση της ΝΔ να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διευρυνθεί πλήρως η υπόθεση» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς και πως υπερφορολόγησε τους πάντες και χρέωσε την ελληνική οικονομία 100 δις σε δύο χρόνια, υπογράφοντας τρίτο και τέταρτο σκληρό μνημόνιο και ενεχυριάζοντας το μέλλον της χώρας. «Είναι εχθροί της πραγματικής οικονομίας, της ελεύθερης αγοράς και των συνεπών πολιτών. Αντιπολιτευτικό αδιέξοδο; Σε λίγο και τα πόμολα θα τους λένε να φύγουν» τονίζει. Ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνει και τις καταγγελίες της ΝΔ για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. «Αυτοί που εκλέχτηκαν λέγοντας πως “είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”, έχουν καταφέρει μετά από 2,5 χρόνια να σκίσουν κάθε σελίδα του Συντάγματος. Και να θυμίσω: Τηλεοπτικές άδειες, παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών -κάτι που ήταν πρόταση της κ. Θάνου- συμβασιούχοι και μια σειρά από πράξεις που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικές στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Την ίδια ώρα, μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης επιτίθενται σε ημερήσια διάταξη στην Δικαιοσύνη. Έτσι δυναμιτίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ποδηγετήσει τους Θεσμούς.

Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, ότι δεν καταγγέλλει μόνο η ΝΔ αυτές τις παρεμβάσεις. Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του θεσμού της Δικαιοσύνης έχουν με επίσημες ανακοινώσεις, καταδικάσει της κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Η Δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται» δηλώνει χαρακτηριστικά επαναφέροντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. «Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι ισχυρό πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας. Και όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να περπατήσει μια βόλτα στα μαγαζιά και τις γειτονιές της Αθήνας. Ο κόσμος λέει “να φύγουν δεν αντέχουμε άλλο”. Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν πλέον βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία και αδιαφορούν για την πραγματικότητα. Και πραγματικότητα είναι πως το 92% των πολιτών, σε όλες τις μετρήσεις, είναι δυσαρεστημένο από αυτήν την κυβέρνηση» δηλώνει. Αναφέρεται μάλιστα και στο πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση τονίζοντας πως θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία. «Είναι δύσκολος στόχος, για αυτό και έχει τόσο μεγάλη αξία. Περιλαμβάνει πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους, προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και ένα δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους» δηλώνει ενώ αναφέρεται και στην ανανέωση στο εσωτερικό της ΝΔ τονίζοντας πως αυτό αποτελεί αίτημα της βάσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.