Quantcast
SZ: Επενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

SZ: Επενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στην επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές για την χρηματοδότηση του χρέους της αναφέρεται σε μακροσκελές άρθρο της η Süddeutsche Zeitung

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες είναι καλές. «Επενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 δις ευρώ με την έκδοση πενταετούς διάρκειας ομολόγων μόλις το κόστος πέσει κάτω από το 5%» σημειώνει ο αρθρογράφος. «Από αυτό το σημείο η χώρα δεν απέχει και πολύ.

Η επιστροφή θα ήταν επιτυχής, εάν συμμετείχαν περισσότερο ξένοι επενδυτές και λιγότερο ελληνικές τράπεζες.» Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ωστόσο ότι στην ίδια θέση βρέθηκε η χώρα και πριν από 3 χρόνια, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση άντλησε από τις αγορές 3 δις ευρώ με επιτόκιο 4,75% παραμένοντας ωστόσο αποκομμένη από συνθήκες κανονικής χρηματοδότησης.

«Παρόλα αυτά οι δανειστές επιμένουν να σταθεί άμεσα η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της» επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Οι ευρωδιασώστες θα μπορούν να το πουλήσουν ως απόδειξη ότι η πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης των περασμένων χρόνων ήταν επιτυχής. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει να διαδεχθεί το τρίτο πρόγραμμα ύψους 85 δις ευρώ ένα τέταρτο.

Γι αυτό σύμφωνα με την επιθυμία της ΕΕ οι Έλληνες θα πρέπει πριν την λήξη του τρίτου προγράμματος μέσα του 2018 να βγουν στις αγορές με πολλά ομόλογα διαφορετικής διάρκειας.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.