Quantcast
SZ: Η Ελλάδα δαπανά λιγότερα από όσα εισπράττει - enikonomia.gr
share

SZ: Η Ελλάδα δαπανά λιγότερα από όσα εισπράττει

δημοσιεύτηκε:

Επιτέλους η Ελλάδα ανακάμπτει, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, η οποία παρατηρεί ότι η Ελλάδα διαγράφει ανοδική πορεία, όχι πλέον μόνον χάρη στην αξιοσημείωτη τουριστική άνθηση που σημειώνει.

Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει: «Ναι, η χρηματοοικονομική κρίση δεν έχει πλήξει κανένα άλλο μέλος της ευρωζώνης τόσο σκληρά όσο την Ελλάδα, η οποία είχε ζήσει τόσο ανενδοίαστα πάνω από τις δυνατότητές της από τότε που καθιερώθηκε το κοινό νόμισμα, είχε πρακτικά χρεοκοπήσει και τώρα πρέπει να διατηρείται ζωντανή από άλλα κράτη διαρκώς με νέα πακέτα βοήθειας.

Η κρίση χρέους σε καμία περίπτωση δεν έχει λυθεί, ο δρόμος της ανάκαμψης είναι επώδυνος. Όμως οι Έλληνες τον ακολουθούν κάνοντας πικρές θυσίες.

Η οικονομία είναι στον πάτο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα και η ανεργία είναι υψηλή. Όμως το κράτος κάνει και προόδους. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι θετικό, που σημαίνει ότι χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους η χώρα δαπανά λιγότερα από όσα εισπράττει. Τώρα έλαβε ξανά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια χρήματα στις κεφαλαιαγορές και με ευνοϊκότερους όρους από ό,τι αναμενόταν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.