Quantcast
Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Απορία για το εάν ποτέ στο παρελθόν ο Άρειος Πάγος είχε ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου για παράλειψη υποβολής «πόθεν έσχες».

Μιλώντας στο Αθήνα 9.84 ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι, «πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Αυγούστου ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του, στις 12 του περασμένου Ιουνίου, αθώωσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όσο και το δικαστήριο ομόφωνα, είχε την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί. Ωστόσο, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι, η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», ανέφερε στην απολογία του ο κ.Χαρδούβελης, ο οποίος πρόσθεσε πως αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε κανονικά δήλωση πόθεν έσχες.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου που με την απόφασή τους θα κληθούν να πουν αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.