Quantcast
Μπακογιάννης: Μετά από τρία μνημόνια, ο Κυριάκος είναι η τελευταία μας ευκαιρία - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννης: Μετά από τρία μνημόνια, ο Κυριάκος είναι η τελευταία μας ευκαιρία

δημοσιεύτηκε:

Πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό Δημόσιο, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στα “Νέα” υποστηρίζει πως «έπειτα από τρία Μνημόνια, ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει είναι πολύ μεγάλο».
Όσον αφορά στις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εξηγεί ότι στο μυαλό του – δυόμιση χρόνια πριν από τις εκλογές – έχει μόνο την Περιφέρεια, ενώ χαρακτηρίζει ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ήρθε σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Εξηγεί την παρουσία του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία, με την επισήμανση ότι οφείλει να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, διότι από εκεί εξαρτάται «δυστυχώς» η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εξόδου από τα Μνημόνια και επιστροφής στην ανάπτυξη, ο κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για «μεγάλες λέξεις, ειπωμένες εκατοντάδες φορές με βαρύγδουπο τρόπο και απόλυτη βεβαιότητα».

Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει επειδή «το εύχεται η όποια κυβέρνηση ή τη διατάξει να έρθει», αλλά μόνο αν «γυρίσουμε το κράτος ανάποδα», και «στοχεύσουμε σε ένα Δημόσιο αποπολιτικοποιημένο και αποκομματικοποιημένο. Ευρωπαϊκό».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.