Quantcast
Καλαφάτης: Η επίσκεψη Μακρόν είναι πολύ σημαντική για τη χώρα - enikonomia.gr
share

Καλαφάτης: Η επίσκεψη Μακρόν είναι πολύ σημαντική για τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

«Η επίσκεψη Μακρόν είναι πολύ σημαντική για τη χώρα και φιλοδοξώ και επί της ουσίας να υπάρξουν συνεργασίες, οι οποίες θα ενδυναμώσουν το κομμάτι της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, που είναι και το βασικό ζητούμενο σε κάθε περίπτωση για τη χώρα μας». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε την ανάγκη «να έχουμε μία κυβέρνηση που να πιστεύει στις επενδύσεις, να μπορεί και να θέλει να τις κάνει». «Διαμορφώνεται μία εικόνα ότι η κυβέρνηση είδε … το φως το αληθινό στο κομμάτι των επενδύσεων, ότι μεταμορφώνεται και γιατί να μην είναι θετική μια τέτοια μεταμόρφωση… Το ζήτημα είναι, όμως, αν πραγματικά το πιστεύει, το θέλει και αν το μπορεί», ανέφερε, σημειώνοντας πως η αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης δεν αποτυπώνεται σε νομοθετικές ρυθμίσεις, «καθώς δεν υπάρχουν», ενώ είναι ενδεικτική της βούλησής της «η στάση της π.χ. στην επένδυση του Ελληνικού, ή στην επένδυση στις Σκουριές».

«Για να “τρέξει” αυτό το πολύ δύσκολο και σύνθετο κομμάτι των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, που είναι και το κουμπί για τη λύση των προβλημάτων, πρέπει να το έχει ένας πολιτικός σχηματισμός στο DNA του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως έχουν στο DNA τους το επιχειρείν» τόνισε ο βουλευτής.

Ενόψει της προγραμματισμένης ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην 82η ΔΕΘ, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει δείγματα γραφής, πόσο ρεαλιστικός είναι ο πολιτικός του λόγος, πόσο στοχευμένος και στοχοπροσηλωμένος». Εκτίμησε, δε, ότι «δεν πρόκειται, φυσικά, να πει κάτι ή να υποσχεθεί κάτι, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιήσει, αλλά θα εκφράσει το όραμά του για την επόμενη μέρα για τη χώρα μας, με συγκεκριμένους τρόπους, συγκεκριμένες πολιτικές, και δίνοντας συγκεκριμένες λύσεις, σε συγκεκριμένα προβλήματα».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ΟΑΣΘ, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε: «Δεν έχω λάβει απάντηση ούτε μέσα στη Βουλή που το ρώτησα, τι θα γίνει μετά από ενάμιση χρόνο; Τώρα βρισκόμαστε σε μία λύση εκκαθάρισης, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μέχρι την ημερομηνία που θα ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη η διαδικασία των ανοιχτών διαγωνισμών για την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες. Το ερώτημα είναι σαφές: Θα λειτουργήσει ως κρατικός ο ΟΑΣΘ από εδώ και πέρα ή θα λειτουργήσει μονάχα για ενάμιση χρόνο και από εκεί και πέρα θα πάμε σε ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες; […] Μήπως μέσω της κρατικοποίησης δούμε τον κρατικοποιημένο ΟΑΣΘ να πηγαίνει μέσα στο υπερταμείο, όπως πήγε και ο αντίστοιχος Οργανισμός των Αθηνών;».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.