Quantcast
Ο Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 για το όραμα Μακρόν: Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος - enikonomia.gr
share

Ο Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 για το όραμα Μακρόν: Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος

δημοσιεύτηκε:

Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί το όραμα Μακρόν για μία νέα Ευρώπη είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και ενίσχυσης της αλληλεγγύης στην Ευρώπη ο κ. Παπαδημούλης απάντησε μεταξύ άλλων ότι “το γεγονός ότι κερδίζει έδαφος η επείγουσα ανάγκη των θετικών αλλαγών στην Ευρώπη για ανάπτυξη, μεγαλύτερη συνοχή, εκδημοκρατισμό, διαφάνεια, η πίεση να αλλάξει η σημερινή πραγματικότητα που Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει συζητούν οι 28 και στο τέλος αποφασίζει η Γερμανία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος” και πρόσθεσε:

“Είναι θετικό ότι ακούγονται αυτά τα λόγια, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι η συνέχεια στην πράξη. Και αυτή, για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η γερμανική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις 27 Σεπτέμβρη στη Γερμανία. Εκεί, το κρίσιμο θέμα είναι εάν θα καταλάβουν οι Γερμανοί ηγέτες και κυρίως η Μέρκελ ότι είναι συμφέρον και της Γερμανίας να μην διαλυθεί η Ευρώπη. Γιατί εάν συνεχιστούν οι ανισότητες, η ανεργία θα κινδυνέψουν και τα συμφέροντα της Γερμανίας, γιατί πολύ απλά τα 2/3 των γερμανικών εξαγωγών πάνε στον ευρωπαϊκό Νότο. Εάν καταρρεύσει ο ευρωπαϊκός Νότος που θα εξάγει η Γερμανία;”

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.