Quantcast
Ανδρουλάκης στον Realfm 97,8: Δεν απολογούμαι για κανέναν στο ΠΑΣΟΚ - enikonomia.gr
share

Ανδρουλάκης στον Realfm 97,8: Δεν απολογούμαι για κανέναν στο ΠΑΣΟΚ

δημοσιεύτηκε:

Στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

“Η άποψη μου είναι ότι ο απλός Έλληνας πολίτης θέλει μία παράταξη η οποία να μην λέει άλλα προεκλογικά και να κάνει άλλα μετεκλογικά, να έχει σαφέστατο πρόγραμμα για τα προβλήματα της χώρας και να σκοτώσει το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να γίνεται κυβέρνηση, κόμματα και στρατιές αποτυχημένων κομματικών στελεχών να μπαίνουν σε σοβαρές θέσεις και να μην μπορούν μέσω της ανεπάρκειας τους να οδηγήσουν τη χώρα σε μια άλλη κατάσταση” είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

“Εγώ αυτό που λέω είναι ότι το βασικό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκοτώσουμε το πελατειακό κράτος, είτε είναι το ρουσφέτι είτε είναι η δυνατότητα να γεμίζει έπειτα από οποιαδήποτε διακυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, το κράτος με κομματικά στελέχη τα οποία δεν μπορούν να παράξουν έργο προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αυτό είναι το ένα θέμα. Το δεύτερο θέμα, είναι ότι η σοσιαλδημοκρατία ιδεολογικά μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να φτιάξει ένα σημαντικό κοινωνικό κράτος, που θα βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν σημαντικά λάθη, κάποια πρόσωπα έκαναν ακόμα περισσότερα σημαντικά λάθη, πρόδωσαν ηθικά τη στήριξη που τους έδωσε και η παράταξη και ο ελληνικός λαός… Πώς θα τελειώσουμε με αυτά τα φαινόμενα; Όταν υπάρχει μία δημοκρατία που θα λειτουργεί, όταν τα κόμματα είναι χύτρα της δημοκρατίας, όταν όλα είναι στο πλαίσιο της διαφάνειας. Εγώ τουλάχιστον για αυτό μπήκα σε αυτήν την προσπάθεια. Διότι πιστεύω ότι εάν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, η χώρα μας θα χάνει συνεχώς ευκαιρίες και οι προκλήσεις τα επόμενα χρόνια γεωπολιτικά και οικονομικά είναι τεράστιες” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

“Ο βασικός λόγος που έφυγε ο κόσμος από την παράταξη είναι οι ηθικοί λόγοι. Οι λόγοι ότι υπήρχαν σημαντικά θέματα τα οποία απαξίωσαν ηθικά την παράταξη μας και πρέπει να τα ανατρέψουμε. Εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να απολογούμαι για κανέναν, διότι στη ζωή μου δεν έχω κάνει κανένα ρουσφέτι, έφτασα να είμαι και γραμματέας του κόμματος και ευρωβουλευτής και δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους. Άρα, δεν έχω καμία όρεξη για να απολογούμαι για κανέναν ο οποίος έκανε πολιτική καριέρα είτε με ρουσφέτια, είτε κάνοντας άλλου τύπου παιχνίδια… Δεν έχω καμία διάθεση ούτε να συνεργαστώ με τη ΝΔ, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο εάν το απαιτήσει ο λαός”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.