Quantcast
Βαρουφάκης: Το αφήγημα της ανάκαμψης είναι πλαστό - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Το αφήγημα της ανάκαμψης είναι πλαστό

δημοσιεύτηκε:

Τις αντιφατικές εκτιμήσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου, όπως αυτές αποτυπώνονται στις απόψεις των κ.κ. Γιουνκέρ και Μακρόν αναφορικά με την Ευρώπη επεσήμανε ο συνιδρυτής του DiEM25, Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του κινήματος, με θέμα, «Η αληθινή κατάσταση της Ευρώπης σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι το στραγγάλισμα της Ελληνικής Άνοιξης του 2015 ήταν απλά το σύμπτωμα της πολιτικής της Διαρκούς Ύφεσης και του Αυταρχισμού που τροφοδοτεί την ξενοφοβία και τον εθνικισμό στην Ευρώπη και αποτέλεσε προοίμιο του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Επιπλέον ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως,στην Ευρώπη οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες υποφέρουν, ενώ εξήγησε και γιατί το αφήγημα της ανάκαμψης είναι πλαστό ακόμα και για τις πλεονασματικές χώρες όπως η Γερμανία. Η ύφεση και το αδιέξοδο είναι το αποτέλεσμα υπερβολικής οικονομικής δύναμης στα χέρια λίγων ανθρώπων και μιας γραφειοκρατίας που φροντίζει για τα συμφέροντα αυτών των λίγων ανθρώπων -κρατώντας τους πολλούς έξω από τη δημοκρατία και διασφαλίζοντας, κατά τη ρήση του Σόιμπλε, ότι οι εκλογές δε θα επιτρέπεται να αλλάξουν τίποτα.

Στην εκδήλωση παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα που δήλωσε μεταξύ άλλων για την οικονομική πολιτική της ΕΕ: «Όλες οι αποφάσεις που παίρνει η ΕΕ, ευνοούν τις οικονομικές ελίτ και ελάχιστες είναι υπέρ των ανθρώπων. Αυτή είναι μια τεράστια ανισορροπία που πρέπει να αλλάξει άμεσα».

O σύμβουλος του Μπέρνι Σάντερς για διεθνή θέματα, καθηγητής Τζεφ Σακς σκιαγράφησε το πόσο σημαντικό είναι για την παγκόσμια πολιτική σκηνή να αποφευχθεί η διάλυση της Ευρώπης που τροφοδοτείται από την ανεπάρκεια του ευρωπαϊκού κατεστημένου.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.