Quantcast
Μητσοτάκης: Όραμά μου η δημιουργία ενός πόλου υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Όραμά μου η δημιουργία ενός πόλου υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Το όραμά μου είναι να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα ένας πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας παγκόσμια ανταγωνιστικός, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη επίσκεψή του στην Τεχνόπολη, όπου είχε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία.

«Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά νέων παιδιών στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πάντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται και από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης και όταν αυτή η αναλογία ρίσκου και επιβράβευσης δεν είναι ευθυγραμμισμένη, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική και υγιής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στροφή στα ερευνητικά προγράμματα στα ΑΕΙ και στην εφαρμοσμένη έρευνα και φορολογικά κίνητρα.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.