Quantcast
Ταγιάνι: Η Ελλάδα είναι η αφετηρία για να γνωρίσει κανείς την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ταγιάνι: Η Ελλάδα είναι η αφετηρία για να γνωρίσει κανείς την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα αποτελεί από μόνη της, ως τουριστικός προορισμός την αφετηρία, την είσοδο για τους επισκέπτες της Ευρώπης» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τονίζοντας το σημαντικό και σπουδαίο ρόλο που παίζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Ταγιάνι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να προκύψουν στην ΕΕ τα επόμενα δέκα χρόνια, χάρη στον τουρισμό και αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα, απάντησε με βεβαιότητα πως ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ένας τομέας που αποδίδει.

«Ο τουρισμός αποτελεί την πιο “βαριά βιομηχανία” της χώρας σας. Διαρκούσης της κρίσης, ο τομέας του τουρισμού είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και λειτούργησε ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στην κρίση. Επομένως χρειάζεται να ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας αυτός στην Ελλάδα» σημείωσε.

Ο κ.Ταγιάνι δεν έκρυψε για άλλη μια φορά την αγάπη του για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας: «Η χώρα σας είναι όμορφη και γνωστή. Διδάχτηκα για πολλά χρόνια αρχαία ελληνικά και γι’ αυτό αγαπώ τη χώρα σας».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Ελλάδα αποτελεί από μόνη της, ως τουριστικός προορισμός την αφετηρία, την είσοδο για τους επισκέπτες της Ευρώπης. «Είναι δυνατόν για κάποιον να αρχίσει να γνωρίζει την Ευρώπη ξεκινώντας από την Αθήνα» είπε, παραπέμποντας με αυτή τη δήλωση στην ανάγκη να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό brand και να υπάρχει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό τουριστικό προϊόν με τη συνεργασία των κρατών-μελών.

Για τον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ακόμη ότι είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία του και ότι πρέπει να γίνουν δράσεις ενίσχυσης του.

«Δεν είμαι Έλληνας, αλλά ως Ευρωπαίος. Eπιθυμώ να ασκήσω πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα όταν στη χώρα σας υπάρχουν πολυάριθμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στοn χώρο του τουρισμού» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι για τον λόγο αυτό απαιτείται πολλή δουλειά.

Σημειώνεται ότι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε στις Βρυξέλλες Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Τουρισμό.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.