Quantcast
Ο Σταθάκης στον Realfm 97,8: Θα γίνει η διανομή μερίσματος για καθαρά κοινωνικούς σκοπούς - enikonomia.gr
share

Ο Σταθάκης στον Realfm 97,8: Θα γίνει η διανομή μερίσματος για καθαρά κοινωνικούς σκοπούς

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος ότι θα γίνει η διανομή πλεονάσματος στους ασθενέστερους εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα εάν θα διανεμηθεί πλεόνασμα και με ποιον τρόπο τον Δεκέμβριο ο κ. Σταθάκης απάντησε μεταξύ άλλων ότι “εγώ λέω ότι θα γίνει η διανομή. Διότι οι προβλέψεις που έχουμε και είναι ασφαλείς επιτρέπουν και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διανομή του πλεονάσματος για καθαρά κοινωνικούς σκοπούς. Προετοιμαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μέσα στο πλαίσιο των συμφωνιών ξέρετε ότι συμφωνούνται οι στόχοι και τα εργαλεία στο τέλος του χρόνου υπάρχει ο απολογισμός. Αυτόν τον απολογισμό πρέπει να τον χειριστούμε, νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που επιλέγουμε για το πλεόνασμα να γίνει κοινωνικό μέρισμα”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον τρόπο διανομής του μερίσματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “τα δημόσια οικονομικά είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και συναποφασίζονται με τους θεσμούς… Από το 2018 και μετά θα έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια να συζητήσουμε έχοντας βγει από το μνημόνιο αυτού του τύπου τα επιχειρήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.