Quantcast
Kαμμένος: Πλαφόν 1,1 δισ. το κόστος της συμφωνίας για τα F-16 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Kαμμένος: Πλαφόν 1,1 δισ. το κόστος της συμφωνίας για τα F-16 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο κόστος για την αναβάθμιση των F-16 αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, “εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε την αναβάθμιση των F-16, το κόστος της οποίας δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ.”.

“Τα 2,4 δισ. που αναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο Τραμπ και πέρασαν από την Επιτροπή του Κογκρέσου, αφορούν στην άδεια από την αμερικανική πλευρά για την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών. Στο σύνολο τους είναι 135. Για 123 αεροσκάφη λοιπόν, για αναβάθμιση στην κατηγορία viper, εδόθη άδεια με πλαφόν τα 2,4 δισ. Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέρος των αεροσκαφών να αναβαθμιστεί και το πλαφόν που έχει θέσει είναι το 1,1 δισ.” επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

“Η έγκριση δίνεται για το σύνολο των αεροσκαφών και η Ελλάδα επιλέγει πόσα θέλει” σημείωσε ο κ. Καμμένος και τόνισε: “Το 1,1 δισ. δεν θα φτάσει ποτέ, θα είναι πολύ λιγότερο”.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε παράλληλα ότι: “Διεκδικούμε, μέρος ή όλο το ποσό αυτό να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει εάν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια προς την πατρίδα μας”.

“Αυτό που έγινε και ενοχλεί κάποιους, είναι ότι έγινε μια διακρατική συμφωνία, δηλαδή δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Υπάρχει μια διακρατική συμφωνία, στην οποία δεν χωρούν μίζες. Οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου αντιδρούν” τόνισε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.