Quantcast
Μητσοτάκης στο Politico: Θα εξορθολογίσουμε τις δημόσιες δαπάνες, θα μειώσουμε φόρους - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στο Politico: Θα εξορθολογίσουμε τις δημόσιες δαπάνες, θα μειώσουμε φόρους

δημοσιεύτηκε:

Μια μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση που θα προβεί στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και στην περικοπή φόρων οραματίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ρolitico, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στο Politico’s EU Confidential podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι δεν θα αποφύγει τις μεγάλες τομές, εάν γίνει Πρωθυπουργός. «Υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα ικανοτήτων και επαγγελματισμού στη διακυβέρνηση και στην κυβέρνηση», διαπιστώνει.

Ο ίδιος οραματίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση και προτίθεται να προβεί στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και στην περικοπή φόρων. «Θέλω να καταστήσω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «διεκδίκησε τη θέση του αρχηγού της παράταξης χωρίς να έχει ουσιαστικά καμία στήριξη από συναδέλφους του βουλευτές, αν και γιος πρώην πρωθυπουργού». Αναφέρεται επίσης ότι η ανάδειξή του outsider σε νικητή των εσωτερικών εκλογών έγινε χάρη στους απλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και όχι στην κομματική ελίτ.

«Η καριέρα μου δεν είναι η τυπική καριέρα ενός επαγγελματία πολιτικού. Σπούδασα στις ΗΠΑ και επί 10 χρόνια εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα προτού ασχοληθώ με την πολιτική. Ταυτόχρονα, θεωρούμαι μεταρρυθμιστής εντός του κόμματός μου. Προχωρώ σε αλλαγές μέσα στο κόμμα και αυτό, για να είμαι ειλικρινής, προκαλεί τριβές» δηλώνει επίσης ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι το κόστος της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού μπορεί να αποτιμηθεί από τους Έλληνες σε μετρητά. «Εάν ρίξετε μια ματιά στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2014, θα δείτε ότι έκαναν λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 2,9% και του 3,6% για το διάστημα 2015-2016. Είχαμε ύφεση και τις δύο χρονιές. Πληρώσαμε πολύ βαρύ λογαριασμό που πειραματιστήκαμε με τον κ. Τσίπρα» υπογραμμίζει ο Κ. Μητσοτάκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.