Quantcast
Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη - enikonomia.gr
share

Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία λογαριασμών που διατηρεί στην ελβετική τράπεζα UBS offshore εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη απέστειλε προς τις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, τα στοιχεία ζητούνται καθώς, όπως αναφέρεται στο αίτημα, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες. Μάλιστα, στο έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής φύσεως αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κ. Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.

Στο «κάδρο» των δωροδοκιών έχει βάλει τον πρώην πρωθυπουργό ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην μεγαλοστέλεχος της Thales Engineering and Consulting , η οποία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Ζοσεράν είχε υποστηρίξει το 2005 ότι η γαλλική εταιρεία έχασε το σύστημα ασφαλείας C4i των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επειδή στόχευσε χαμηλά και όχι κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό, όπως είχαν πράξει οι ανταγωνιστές τους, που κέρδισαν και το έργο.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.