Quantcast
Ο Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Θα αναζητηθούν ευθύνες - enikonomia.gr
share

Ο Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Θα αναζητηθούν ευθύνες

δημοσιεύτηκε:

“Θα αναζητηθούν ευθύνες” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ανεξάρτητα από την ένταση των καιρικών φαινομένων ούτως ή άλλως με βάση και την κλιματική αλλαγή θα είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, πρέπει να μάθουμε δηλαδή να ζούμε με τις φυσικές καταστροφές. Εκείνο το οποίο βγήκε από τη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ως αναγκαιότητα είναι ότι πρέπει να έχουμε ένα master plan συνολικά για την Δυτική Αθήνα. Ένα master plan παρέμβασης για την αντιπλημμυρική προστασία. Δεν αρκεί να έχουμε έναν σχεδιασμό για κάποιες περιοχές, κάποιους δήμους, πρέπει να υπάρχει μία καθολικού τύπου παρέμβαση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

“Υπάρχει ένα ερώτημα, έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει από την εποχή που ακόμα υπήρχαν οι νομαρχίες, έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει και δεν υλοποιήθηκαν, χρήματα τα οποία δόθηκαν και δεν κατέληξαν τελικά σε αντίστοιχο παραγόμενο έργο. Υπάρχει μία ανάγκη να αναζητηθούν οι αιτίες της σημερινής κατάστασης. Αλλά σας θυμίζω ότι ήδη βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία φάση όπου έχει βγει για διαβούλευση ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα και νομίζω ότι ψηφίστηκε κιόλας για την αυθαίρετη δόμηση. Όλα αυτά είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού και εκεί πρέπει ο καθένας να αναλάβει και τις ευθύνες του και οι διάφορες βαθμίδες της Πολιτείας αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίες δεν μπορούν να κοιτούν την αυλή τους μόνο ή στενά το ατομικό τους συμφέρον… Θα αναζητηθούν ευθύνες και βεβαίως θα υπάρξουν και κεντρικού χαρακτήρα λύσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν”.

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα στηρίξει η κυβέρνηση τις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε μεταξύ άλλων ότι “υπάρχει μία διαδικασία παγιωμένη που προβλέπει αποζημιώσεις για ζημιές στην κατοικία, για τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, για τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά είναι τυποποιημένα θα έλεγε κανείς, το κάθε υπουργείο έχει τον τομέα ευθύνης του… Προβλέπεται η αναστολή σε σχέση με τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων, είτε φυσικών προσώπων είτε επιχειρήσεων, στις πληγείσες περιοχές και αφορά κάθε είδους υποχρέωση από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.