Quantcast
Νέα παραπομπή σε δίκη των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προτείνει ο Εισαγγελέας - enikonomia.gr
share

Νέα παραπομπή σε δίκη των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προτείνει ο Εισαγγελέας

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Για δεύτερη φορά ο Εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, προτείνει την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση της μη επωφελούς πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Εφόσον η πρόταση του υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εφετών, που έχει και τον τελευταίο λόγο, η χώρα μας θα βρεθεί για άλλη μια φορά απέναντι με τους δανειστές της που έχουν ζητήσει επιτακτικά την απαλλαγή τους για το αδίκημα της απιστίας που τους αποδίδεται.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση γύρισε και πάλι στο Εφετείο, μετά την αναίρεση του πρώτου παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος, Ι. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης επικαλούμενοι μεταξύ άλλων πως έχει ψηφιστεί διάταξη με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Ανάλογης διάταξη είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.