Quantcast
Ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών - Πώς τοποθέτησαν τη βόμβα οι τρομοκράτες - Η μαρτυρία του φύλακα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών – Πώς τοποθέτησαν τη βόμβα οι τρομοκράτες – Η μαρτυρία του φύλακα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, από την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Νωρίτερα άγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε δύο Μέσα Ενημέρωσης και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

“Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα” και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και στις 3:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν και τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι σταμάτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στο όχημα φαίνεται ότι επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός φέρεται να ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα του οχήματος βγήκε άλλο ένα άτομο. Ο συνοδηγός ανέβηκε τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο του κτιρίου όπου και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ο δεύτερος φέρεται να επιτηρούσε τον χώρο καλύπτοντας τις κινήσεις του ατόμου που τοποθετούσε τη βόμβα.

Ωστόσο ο φύλακας του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι τη βόμβα άφησαν άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η περιοχή περιμετρικά του Εφετείου παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ στον Realfm 97,8 για την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών

Στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εμείς ενημερωθήκαμε ότι στις 3 παρά 10 το πρωί άγνωστο άτομο ενημέρωσε δύο Μέσα Ενημέρωσης και είπε για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Λουκάρεως στο Εφετείο της Αθήνας, έδωσε χρονικό όριο τα 40 λεπτά. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση από πλευράς μας για τον αποκλεισμό του χώρου. Έφτασε στο σημείο ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και στις 3:25 είχαμε την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού” είπε ο κ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε:

“Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή, υπάρχουν αρκετές ζημιές. Είναι ένας ιδιαίτερα συμβολικός στόχος. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει την προανάκριση. Υπάρχει η πληροφορία για δύο άτομα, όλα αυτά ελέγχονται”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.