Quantcast
ΠΟΦΕΕ: Άδικο το πρόστιμο για εκπρόθεσμη καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας - enikonomia.gr
share

ΠΟΦΕΕ: Άδικο το πρόστιμο για εκπρόθεσμη καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας

δημοσιεύτηκε:

Άδικη και αναχρονιστική χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Λογιστών Κέρκυρας την επιβάρυνση της εκπρόθεσμης πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας η οποία ανέρχεται σε 100% της αρχικής οφειλής.

Μάλιστα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κοινοποίησε αυτούσια την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, στην οποία ζητείται η αλλαγή της επιβάρυνσης της εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας κάθε έτους η οποία αναφέρει:

«Μέχρι το μακρινό 1997 η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ακολουθούσε την συνήθη χειρόγραφη διαδικασία, έτσι στα αρχεία των εφοριών «στοιβάζονταν» ανείσπρακτα τέλη περιμένοντας την σειρά τους.

Τότε το Υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να εισπράξει σίγουρα χρήματα, επέβαλε τα αυτοκόλλητα σήματα ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος και από τα αστυνομικά όργανα και παράλληλα επέβαλε αυστηρότατο πρόστιμο (το 100% της αρχικής οφειλής) σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους μετά την 31/12 κάθε έτους.

Από τότε πολλά άλλαξαν στον τρόπο είσπραξης, την μηχανογράφηση, τον έλεγχο, στα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις των τελών και των φόρων εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, του μοναδικού φόρου ή τέλους αυτής της μορφής.

Τα παραπάνω τέλη μπορούν εύκολα να «βεβαιωθούν» ως απαίτηση με τις ανάλογες επιβαρύνσεις των λοιπών βεβαιωμένων οφειλών.

Ποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τέλους επιβάλει αυτή την βαρύτητα στην ποινή;

Επειδή θεωρούμε την επιβολή προσαύξησης στο 100% της αρχικής οφειλής μέτρο αναχρονιστικό και άδικο ζητάμε την αλλαγή της επιβάρυνσης όπως σε οποιοδήποτε άλλο τέλος ή φόρο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.