Quantcast
Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: 200 στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν να ονομαστούν τα Σκόπια "Μακεδονία" - enikonomia.gr
share

Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: 200 στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν να ονομαστούν τα Σκόπια “Μακεδονία”

δημοσιεύτηκε:

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” από τις 13/3/2008 ανέσυρε από το αρχείο του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, επρόκειτο για την διακήρυξη 200 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν “Μακεδονία”.

“Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα, γιατί εγώ κρατάω αρχείο, ότι την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής έδινε τη μάχη του Βουκουρεστίου, με ημερομηνία 13/3/2008, η εφημερίδα Αυγή είχε πρωτοσέλιδο, άρθρο – διακήρυξη με τίτλο “Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν”, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Υπέγραφαν 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

“Εμείς τον περιμένουμε (τον πρωθυπουργό) να έρθει στη Βουλή και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησης του. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Εγώ σας λέω σήμερα ότι παρά ταύτα- και το ζητώ δημοσίως- πρέπει να γίνει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος”, συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης.

“Εγώ έχω σκληρότερη θέση και είναι γνωστό αυτό. Εννοώ ότι μέσα στην μικτή ονομασία πρέπει σαφέστατα να περιγράφονται τρία πράγματα: Πρώτον. Το αδιατάραχτο των συνόρων. Δεύτερον: Ότι θα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα και κυρίως ότι δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα”.

“Εμείς ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.