Quantcast
Το υπόμνημα Μουζάλα για το άσυλο στον Τούρκο: «Γιατί να μην δοθεί - Συμμετείχαν σε πραξικόπημα οι οκτώ» - enikonomia.gr
share

Το υπόμνημα Μουζάλα για το άσυλο στον Τούρκο: «Γιατί να μην δοθεί – Συμμετείχαν σε πραξικόπημα οι οκτώ»

δημοσιεύτηκε:

Των Α. Κανδύλη-Θ. Σωτήρη

Υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό της Τουρκίας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο αίτημά της για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέχει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο έφτασαν αυτοί στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 στη γείτονα χώρα.

Στο αίτημα αναστολής προς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που αποκαλύπτει η Realnews, αφού αποδέχεται πλήρως ότι οι εν λόγω αξιωματικοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα, χαρακτηρίζει την απόφαση για την παροχή ασύλου «αναιτιολόγητη, αντιφατική, με πλημμελή αιτιολογία», υποστηρίζοντας ότι «εκδόθηκε κατά παράβαση του νόμου».

Σημειώνει, μάλιστα, εκφράζοντας συνάμα και τη βεβαιότητα ότι «η εν λόγω αίτηση ακυρώσεώς μας είναι προδήλως βάσιμη και θα γίνει μετά βεβαιότητος δεκτή…», πως «η αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης είναι επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη υπόθεση του αιτούντος αφορά ευθέως τις διεθνείς σχέσεις και υποχρεώσεις της χώρας, οι οποίες μετά βεβαιότητος πρόκειται να διαταραχθούν, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας».



«Απόλυτα αθώος»

Στο μεταξύ, απόλυτα αθώος από όλες τις κατηγορίες και απόλυτα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσής του στην Ελλάδα, δηλώνει στη Realnews ο Τούρκος λοχαγός Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, μέσω του δικηγόρου του, Ομηρου Ζέλιου.

Εν αναμονή, ωστόσο, της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, που εκτιμάται ότι θα αποφανθεί από μέρα σε μέρα και για την τύχη των υπολοίπων 7 αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, όλοι σημειώνουν μέσω του κ. Ζέλιου ότι «δεν θέλουν να γίνουν οι ζωές τους αντικείμενο πολιτικών και διπλωματικών παιχνιδιών».

Οι 8 στρατιωτικοί, από τον Ιούλιο του 2016 που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη γείτονα χώρα, παραμένουν κρατούμενοι (εκτός του συγκυβερνήτη που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση να του χορηγηθεί άσυλο), στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δίπλα τους έχουν, εκτός από τον δικηγόρο τους κ. Ζέλιο, και το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων ως νομικό τους παραστάτη.

Πατήστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.