Quantcast
Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 για την ονομασία των Σκοπίων: Από τις τοποθετήσεις του κ. Κοτζιά προκύπτει μια θολούρα - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 για την ονομασία των Σκοπίων: Από τις τοποθετήσεις του κ. Κοτζιά προκύπτει μια θολούρα

δημοσιεύτηκε:

“Αν λάβουμε υπόψιν μας ολόκληρη την εικόνα της κυβέρνησης και βάλουμε στην εικόνα και τον κύριο Καμμένο έχουμε δύο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μίας. Έχουμε δύο διαφορετικές θέσεις σε ένα μείζον θέμα” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η θέση της ΝΔ παραμένει η θέση του Βουκουρεστίου, της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη και υπουργό Αμύνης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων. Και ταυτόχρονα ισχύουν όλες οι υπόλοιπες θέσεις που είχαν αναπτυχθεί τότε, σε σχέση με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, με τα διάφορα σύμβολα που χρησιμοποιούν, με τις ταυτότητες, με τους ισχυρισμούς τους για μειονότητες στην Ελλάδα κτλ.” είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει τρία προβλήματα στην τοποθέτηση της. Το ένα είναι ότι δεν έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση. Θα όφειλε νομίζω να το κάνει. Το δεύτερο είναι ότι προκύπτει από τις τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών μια θολούρα σε σχέση με το τι ακριβώς εννοεί για τη σύνθετη ονομασία. Το τρίτο είναι ότι αν λάβουμε υπόψιν μας ολόκληρη την εικόνα της κυβέρνησης και βάλουμε στην εικόνα και τον κύριο Καμμένο έχουμε δύο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μίας. Έχουμε δύο διαφορετικές θέσεις σε ένα μείζον θέμα. Δική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Καμμένος σταδιακά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τους υπερπατριωτικούς τόνους, όπως έχει κάνει και σε άλλα θέματα” συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

“Ο κ. Καμμένος έχει ξεκινήσει την κυβίστηση, επομένως η κυβέρνηση στο τέλος, αυτό είχα πει από την αρχή εγώ, θα έρθει με συγκεκριμένη θέση. Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτά που λέει κατά καιρούς ο κ. Καμμένος. Αν αποδειχθεί ότι έχω άδικο και η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο απόψεις, υπάρχουν προηγούμενα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.