Quantcast
«Βόμβα» του ΥΠΕΞ των Σκοπίων: Η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας - enikonomia.gr
share

«Βόμβα» του ΥΠΕΞ των Σκοπίων: Η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας

δημοσιεύτηκε:

Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων μίλησε σε συνέντευξή του στον σταθμό «TV21» ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Σκοπιανός αξιωματούχους υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για το θέμα, αλλά φάνηκε να μην υπάρχει διάθεση από την ΠΓΔΜ να κάνει υποχωρήσεις στη διεκδίκηση του όρου «Μακεδονία».

«Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να προχωρήσει σε διάκριση της «Μακεδονίας» και της εδαφικής περιοχής Μακεδονία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μπει ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σχετικά με τα θέματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει αυτό κατανοητό», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ και προσέθεσε:

«Η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει μόνο στην Ελλάδα ή την ΠΓΔΜ γιατί η γεωγραφική περιοχή είναι ευρύτερη. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.