Quantcast
Φάμελλος: Δεν κάνουν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά «κομπλεξική πολιτική» - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Δεν κάνουν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά «κομπλεξική πολιτική»

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στη ΝΔ, στον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη του κόμματος για τη στάση τους στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι δεν κάνουν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά «κομπλεξική πολιτική».

Μιλώντας στη συνεστίαση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, ο κ. Φάμελλος τόνισε: «Είναι ένα πρόβλημα που ξεκάθαρα δημιουργήθηκε από άλλες κυβερνήσεις. Το ΄91 ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεχτεί το όνομα «Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα, το ΄92 ο ίδιος κάνοντας μικροπολιτική, όπως κάνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, το ΄95 μία άλλη κυβέρνηση, του Παπανδρέου, δέχτηκε την ενδιάμεση λύση και το όνομα αυτό το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα, ενώ συνταγματικά προχωρούσε ένα άλλο όνομα το οποίο αποδέχτηκαν πάνω από εκατό άλλες χώρες».

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος είπε πως «ενώ αποδέχθηκαν οι γείτονες να συζητήσουν για ζητήματα ονομασίας αεροδρομίου, ονομασίας δρόμων, ζητήματα Συνταγματικά -και όπως είπε ο πρόεδρος ο Αλέξης ο Τσίπρας για μικτή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες οι χρήσεις-, ενώ λοιπόν δέχτηκαν αυτό που ήταν η κόκκινη γραμμή στο Βουκουρέστι να μπει στην ατζέντα, σήμερα για ένα πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης έριξε τη μπάλα στην εξέδρα. Αυτή η πολιτική είναι καθαρά τυχοδιωκτική. Το πρόβλημα που δημιούργησαν, την πολιτική που υποστήριξαν, δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να τη στηρίξουν σήμερα. Είναι μία αντιπολίτευση που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ευθύνες της αντιπολίτευσης. Είναι μία κομπλεξική πολιτική αυτή που κάνουν. Μία πολιτική που κρύβεται από την ευθύνη. Και αν φοβούνται την ευθύνη σε ένα εθνικό ζήτημα φαντάζεστε τι έχουν να κάνουν σε όλα τα υπόλοιπα».

Ακόμα ο κ. Φάμελλος έστρεψε τα πυρά του και εναντίον τοπικών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που όπως είπε «φλερτάρουν» με τα συλλαλητήρια και τις ακραίες φωνές που εκεί ακούγονται και σημείωσε:
«Μάλιστα έρχονται και πρωτοκλασάτα στελέχη, βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, που ήταν στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, και δήμαρχοι που κάθονται και υποδέχονται και τρώνε και θαυμάζουν -και καλά κάνουν αν είναι δική τους άποψη- τον Κώστα Καραμανλή, αλλά λένε από την άλλη μεριά ότι δε συμφωνούν με τη θέση του Βουκουρεστίου και την πρόταση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Αυτό δεν είναι απλά μικροπολιτική, είναι κομπλεξική στάση στην πολιτική, είναι πολιτική με «π» μικρό, είναι υποτίμηση ενός πατριωτικού και εθνικού ζητήματος για να έχουν μικροπολιτικά αποτελέσματα. Και παίζουν με ακροδεξιές απόψεις τις οποίες δέχονται να εκφωνούνται από βήματος ενώ αυτοί είναι παρόντες στη συγκέντρωση. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για αυτούς που υποστηρίξαν τότε την πρόταση αυτή».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της κυβέρνησης για το ονοματολογικό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι:
Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Το βασικό πρόβλημα το πολιτικό ήταν ότι η Ελλάδα απουσίαζε από τα Βαλκάνια. Με επιλογή αυτών των κυβερνήσεων και αυτών των υπουργών Εξωτερικών. Και αλώνιζαν άλλες χώρες στα Βαλκάνια και έκαναν εξωτερική πολιτική. Εμείς θα προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό που δημιούργησαν άλλοι που τώρα δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να το διαχειριστούν . Και δεν θα δεχτούμε συμβιβασμούς αν δεν πετύχουμε κάτι καλύτερο για τη χώρα μας. Σας λέω ξεκάθαρα πως εμείς διαπραγματευόμαστε: να μην υπάρχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, εθνικιστικές και διεκδικητικές για τα εδάφη μας. Εμείς είμαστε ο παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, δε διεκδικούμε εδάφη, θέλουμε αξιόπιστες συμφωνίες και συμβιβασμούς για να υπάρχουν και στα Βαλκάνια τα μόνα πράγματα που χρειαζόμαστε ως πολίτες. Εργασία και Ειρήνη. Και αυτά μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε με αυτή τη κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.