Quantcast
Καραγκούνης: Αναγκαία συνθήκη η απομείωση του χρέους για έξοδο στις αγορές - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Αναγκαία συνθήκη η απομείωση του χρέους για έξοδο στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

«Η απομείωση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για να έχουμε οριστική έξοδο στις αγορές, βιώσιμη έξοδο στις αγορές και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η απομείωση του χρέους όντως πρέπει να υπάρξει, έπρεπε να έχει υπάρξει πολλά χρόνια τώρα, σύμφωνα με αυτά που είχαν συμφωνηθεί από την πρώτη στιγμή, το 2012, έπρεπε να έχει λάβει χώρα τουλάχιστον το 2015» εξήγησε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Έγιναν πολύ σημαντικά λάθη στο πρώτο μνημόνιο τα οποία διορθώσαμε –γι αυτό η ΝΔ είχε καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και αλλάξαμε στο δεύτερο μνημόνιο τη δημοσιονομική συνταγή, ακριβώς επειδή δεν έβγαιναν οι οικονομικοί στόχοι».

Ερωτηθείς αν η ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 θα μπορέσει να σηματοδοτήσει την καθαρή έξοδο στις αγορές, ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως «ούτε η κυβέρνηση δεν μιλάει πια για καθαρή έξοδο κι έχουν προσυπογράψει τέταρτο μνημόνιο, με πολύ συγκεκριμένα μέτρα που ξεκινάνε από το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018».

«Όσο υπάρχει μία οικονομική πολιτική που έχει ως βασική στόχευση το να χτυπάει τους ανθρώπους που παράγουν στην Ελλάδα, να τους υπερφορολογεί και να βάζει πολύ ψηλά τις ασφαλιστικές εισφορές δεν πρόκειται να βγούμε από τα μνημόνια, να αυξήσουμε το ΑΕΠ, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Τους δημοσιονομικούς στόχους πια τους πιάνουμε μόνο με την υπερφορολόγηση, μόνο με νέες περικοπές συντάξεων. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί η χώρα, τρία χρόνια μετά κι ενώ ήταν σε μία πορεία ανάπτυξης να έχει δύο χρόνια ύφεσης και ασθμαίνοντας να προσπαθεί να πετύχει ανάπτυξη που και αυτή θα είναι φέτος κάτω από τον στόχο» παρατήρησε.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.