Quantcast
Πρόκληση εκτός ορίων από την Sabah: Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στέλνοντας δυνάμεις στα Ίμια - enikonomia.gr
share

Πρόκληση εκτός ορίων από την Sabah: Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στέλνοντας δυνάμεις στα Ίμια

δημοσιεύτηκε:

Ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της διεύθυνση η Daily Sabah, η οποία βασίζεται σε ανώνυμες τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς έχουν λάβει πληροφορίες ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την επιχείρηση στη Συρία «Κλάδος Ελαίας» και να στείλει ναυτικές δυνάμεις στις «τουρκικές» βραχονησίδες Ίμια. Στο δημοσίευμα “αποκαλύπτεται” ότι μία τέτοια προσπάθεια έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε μία «προβοκατόρικη» ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, ενώ μία ημέρα πριν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήθελε επίσης να προσεγγίσει τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, τις οποίες δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», στέλνοντας δυνάμεις προς τις «τουρκικές», όπως τις αποκαλεί, βραχονησίδες.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν εις γνώση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» και βάσει αυτών των πληροφοριών η Ελλάδα ενδέχεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο.

Και η πρόβλεψη αποδείχθηκε σωστή, όπως αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, την περασμένη Κυριακή όταν προσπάθησε να πάει στα Ίμια ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις ήταν καλά προετοιμασμένες και τον απέτρεψαν να πλησιάσει.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.