Quantcast
Ποιους προορισμούς προτιμούν Έλληνες και ξένοι - enikonomia.gr
share

Ποιους προορισμούς προτιμούν Έλληνες και ξένοι

δημοσιεύτηκε:

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για τους Ελληνες αλλά και η Σαντορίνη για τους ξένους αποτελούν τους προτιμώμενους προορισμούς για φέτος το χειμώνα στην Ελλάδα με βάση τις τάσεις που κατέγραψε και η αναλύει η www.trivago.gr.

Οσον αφορά τους προτιμώμενους προορισμούς για τους Έλληνες φέτος το χειμώνα, προτιμούν την ηπειρωτική Ελλάδα για τις εξορμήσεις τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Προορισμοί, οι οποίοι προσφέρονται για χειμερινά σπορ, όπως το Μέτσοβο, τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα, η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκονται στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών των Ελλήνων. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Οσον αφορά τους προτιμώμενους προορισμούς για τους ξένους τουρίστες φέτος το χειμώνα, η Σαντορίνη αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό και τη χειμερινή περίοδο. Τέσσερις από τους δέκα τοπ προτιμώμενους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες, βρίσκονται στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία. Οι ξένοι τουρίστες θα προτιμήσουν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν την πρώτη και τρίτη επιλογή των διεθνών ταξιδιωτών αντίστοιχα. Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών βρίσκεται και η Παραλία της Αικατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.