Quantcast
Βρούτσης στον Realfm 97,8 για τον κατώτατο μισθό: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ευθέως τους εργαζόμενους - enikonomia.gr
share

Βρούτσης στον Realfm 97,8 για τον κατώτατο μισθό: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ευθέως τους εργαζόμενους

δημοσιεύτηκε:

Για εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας, είπε : «Πρόκειται για ευθεία κοροϊδία και εμπαιγμό της κυβέρνησης για δεύτερη φορά σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στον νόμο 4172 που πέρασε επί δικής του θητείας στο υπουργείο Εργασίας το 2013 και ο οποίος, όπως ανέφερε, βάζει νέες, πολύ σωστές διαδικασίες για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού.

«Αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί το 2018 γιατί συμπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις. Η κ. Αχτσιόγλου δηλώνει προθέσεις. Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να γίνει τώρα, το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Τις επόμενες τέσσερις μέρες η κυβέρνηση πρέπει -και να μην κοροϊδεύει -να στείλει επιστολή στους ανώτατους οικονομικούς θεσμικούς φορείς της χώρας και να πουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νόμος πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με τη δυνατότητα της οικονομίας.

Αν ο κ. Τσίπρας, η κ. Αχτσιόγλου και η κυβέρνηση επιθυμούν πράγματι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, που πρέπει να αυξηθεί, πρέπει να το κάνουν τώρα» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου αλλά και στην υπόθεση Novartis είπε:

«Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι ζήτημα ηθικής τάξης. Νόμιμο μεν αλλά ηθικής τάξης. Το άλλο ζήτημα όμως θίγει προσωπικότητες, σπιλώνει προσωπικότητες και είναι θέμα το οποίο έχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, και πολύ σωστά αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τη ΝΔ. Καμία σχέση δεν έχει η λογική του να παραιτηθεί ο κ. Γεωργιάδης από αντιπρόεδρος όταν αυτό για το οποίο κατηγορείται είναι κάτι έωλο και το οποίο όπως αποδείχθηκε από τη μέχρι τώρα διαδικασία αποτελεί μια σκευωρία της κυβέρνησης»

«Ήταν λάθος της κ. Αντωνοπούλου, ήταν μια προκλητική αποδοχή μιας δυνατότητας που της έδινε ο νόμος. Βεβαίως ήταν νόμιμο , εδώ εγείρεται το ζήτημα περί νόμιμου και ηθικού. Η νομοθέτηση της συγκεκριμένης διάταξης μπήκε σε μια χρονική στιγμή που παιζόταν το μέλλον της χώρας αν θα είναι εντός ή εκτός Ευρώπης, και κανείς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μια διάταξη μέσα στις χιλιάδες σελίδες του μνημονίου» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.