Quantcast
Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8: Τα παιδιά αυτά είναι στις φυλακές της Τουρκίας και η ευθύνη είναι της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8: Τα παιδιά αυτά είναι στις φυλακές της Τουρκίας και η ευθύνη είναι της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ερωτηθείσα για την ύπαρξη αντιθέσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είπε: “Όσον αφορά την ενδοκυβερνητική κρίση, κάτι συμβαίνει. Τίποτα δεν επιβεβαιώνεται μέχρι να το διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Καμμένος είναι άφαντος. Χθες εμφανίστηκε για να διαψεύσει κάτι που είναι προφανές. Ο κάθε βουλευτής του λέει ό,τι να ναι. Αυτό που τους κρατά ενωμένους είναι η καρέκλα. Η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η εξουσία. Υπάρχει και ένα όριο όμως και αυτά τα όρια δοκιμάζουμε. Επειδή υπάρχει ένα κρίσιμο και ευαίσθητο εθνικό θέμα”.

Αναφορικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στην Τουρκία, τόνισε πως στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος.

“Δεν με νοιάζει πως τους χαρακτηρίζει ο καθένας” είπε, αναφερόμενη στις δηλώσεις περί «ομήρων» και τις διαφορετικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί επί του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού. “Στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Με νοιάζει ότι επειδή μεταξύ τους δεν μπορούν να έχουν μια ενιαία στάση και μια στυβαρή στάση, δεν μπορούν να φέρουν πίσω τα παιδιά αυτά” υπογράμμισε η κ. Ασημακοπούλου.

“Ήρθε ο Ερντογάν, η κυβέρνηση το προέβαλε ως ένα success story στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Και τώρα βλέπουμε μια αυξημένη τουρκική προκλητικότητα, διεκδικητικές διαθέσεις, ένα επεισόδιο που ξεφεύγει από ένα συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο, το οποίο προσπάθησε να εμφανίσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Διερωτάται κανείς στην επιτυχημένη αυτή επίσκεψη δεν καθιερώθηκαν κάποια διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάποιο τρόπο επικοινωνίας, κάποιον τρόπο να επηρεάσει την κατάσταση; Στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι στις φυλακές της Τουρκίας και η ευθύνη είναι της κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό “Δεν είναι κακή ιδέα. Είναι όμως πως το κάνει και γιατί το κάνει. Το κάνει για να προσλάβει δικούς του. Το θέμα μπορεί να προσφέρεται για τρολάρισμα, αλλά έχει και μια ουσιαστική πλευρά γιατί υπάρχει μια βιομηχανία. Είχαμε αντιρρήσεις για τη νομική μορφή του φορέα και τον τρόπο στελέχωσής του, αλλά είναι μια κατάσταση που διορθώνεται, όπως πολλά που θα διορθώσουμε. Ο οργανισμός έχει διαδικασίες που δεν είναι υπόδειγμα διαφάνειας, όπως όλα που κάνει ο κ. Παππάς, έχει μια υπουργοκεντρική προσέγγιση σε ό,τι φτιάχνει που δεν τιμά την αξιοκρατία και τη διαχρονικότητα. Στόχος του κ. Παππά δεν είναι να κατακτήσουμε το διάστημα, είναι να ελέγχει την ενημέρωση, να ελέγχει τα κανάλια και είναι να διορίζει αβέρτα-κουβέρτα παντού”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.