Quantcast
Εισαγγελική πρόταση στον Άρειο Πάγο για να γίνει δεκτή η αναίρεση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - enikonomia.gr
share

Εισαγγελική πρόταση στον Άρειο Πάγο για να γίνει δεκτή η αναίρεση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Να γίνει δεκτή η αναίρεση, που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, προτείνει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου.

Ο κ. Γεωργίου είχε στραφεί κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, για παράβαση καθήκοντος, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε απαλλαγεί.

Το αδίκημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσε στο ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής προτού αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Σε περίπτωση που η πρόταση της κ. Σπυροπούλου γίνει δεκτή, δεν θα ισχύσει η ποινή των δύο ετών που επιβλήθηκε στον Ανδρέα Γεωργίου, ενώ η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί καθώς το αδίκημα θα έχει ήδη παραγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί και η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή του – για δεύτερη φορά- από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σχετικά με την κακουργηματική κατηγορία που είχε αποδοθεί στον πρώην επικεφαλής της Αρχής για ψευδή βεβαίωση, η οποία αφορούσε τις εις βάρος του καταγγελίες για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να μπει η Ελλάδα στα μνημόνια.

Για το αδίκημα αυτό το Συμβούλιο Εφετών, τον έχει απαλλάξει δύο φορές.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.