Quantcast
Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην τουρκική άσκηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες - enikonomia.gr
share

Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην τουρκική άσκηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες

δημοσιεύτηκε:

“Πάντα υπήρχε ο φόβος ότι πρόκειται για μια σχεδιασμένη ενέργεια ή προβοκάτσια, θεωρώ ότι ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια των τριών νεαρών που επηρεάστηκαν από τον χαμό του ήρωα Μπαλταδώρου. Θεωρώντας ότι είναι σε κίνδυνο από την ολιγωρία του ελληνικού κράτους, με την κίνηση αυτή θέλησαν να δείξουν ότι πρέπει να τα υπερασπιστούμε” δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν σημαίνει ότι πρέπει να προτρέψουμε τους Έλληνες να κάνουν ότι νιώθουν χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις την επόμενη ημέρα. Αλλά μήπως συνιστώντας στους Έλληνες συνεχώς να είναι συμμορφωμένοι, τους κάνουμε να συμμορφωθούν με μια τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη λειτουργία του ελληνικού κράτους σε σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και πέσουμε σε μιά τεράστια παγίδα;” συμπλήρωσε.

“Μήπως τα μηνύματα αυτά πρέπει να τα πάρουμε όλοι μας και αυτοί που κυβερνούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τέλος θα σκεφτόμαστε μήπως είναιπρόκληση να βάλουμε σημαία στο μπαλκόνι μας; Ασφαλώς έχει δυσάρεστες επιπτώσεις η ενέργεια των τριών νέων” ανέφερε.

“Πρέπει να μείνουμε στο εξής. Το Σάββατο έγιναν συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για αυτό το ζήτημα, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ελπίζουμε οι διπλωματικοί συντάκτες να αποκαλύψουν τι ειπώθηκε το Σάββατο για αυτό το ζήτημα και πως κατέβηκε η σημαία” τόνισε.

“Από τις 30 Απριλίου έως τις 10 Μαϊου στην περιοχή θα υπάρχουν εκατοντάδες πλοία, φρεγάτες, αποβατικά, δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα, βατραχάνθρωποι, πεζοναύτες και δυνάμεις αποβατικές και δεκάδες ελικόπτερα για την άσκηση “Θαλασσόλυκος”, αεροναυτική άσκηση, και για την άσκηση “Εφες”. Εκεί λοιπόν, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.