Quantcast
Ινδός υπουργός Γεωργίας: Η Ελλάδα είναι η «Μέκκα του τουρισμού» - enikonomia.gr
share

Ινδός υπουργός Γεωργίας: Η Ελλάδα είναι η «Μέκκα του τουρισμού»

δημοσιεύτηκε:

Τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα και στον τουρισμό, αλλά και την αναγκαιότητα διεύρυνσης των εμπορικών τους σχέσεων, ανέδειξε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ινδός υπουργός Γεωργίας Γκατζέντρα Σιν Σεχαουάτ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας.

“Η Ινδία και η Ελλάδα έχουν πολύ καλές και πολύ στενές διμερείς σχέσεις. Είναι μια σχέση σχεδόν τριών χιλιετιών”, ανέφερε ο Gajendra Singh Shekhawat, παρατηρώντας ωστόσο, ότι η συνεργασία και ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ κάτω από το δυναμικό τους.

Εστιάζοντας στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, διαμήνυσε πως οι δύο χώρες μπορούν να κάνουν θαύματα εάν συνεργαστούν στην επεξεργασία τροφίμων. Ειδική μνεία έκανε ο υπουργός Γεωργίας της Ινδίας στα υψηλής ποιότητας, όπως είπε, ελληνικό ελαιόλαδο, ελιές κρασί και τυρί φέτα, αλλά και στη δυνατότητα της Ελλάδας στην επεξεργασία αγροτικών τροφίμων. «Βλέπω λαμπρό μέλλον για τους Έλληνες επιχειρηματίες που ασχολούνται με την επεξεργασία τροφίμων. Στην Ινδία μπορούν να βρουν καλές προοπτικές» επισήμανε.

Αναφερόμενος στη χώρα του, επισήμανε ότι σήμερα είναι η Ινδία έχει πλεόνασμα σε τρόφιμα και αναζητά καλές αγορές στο εξωτερικό και ιδίως στην ΕΕ για τα δικά της αγροτικά προϊόντα, όπως το μάνγκο, το ρύζι μπασμάτι, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε γνωστό πως ο Πρόεδρος της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ, θα επισκεφτεί τον Ιούνιο την Ελλάδα και ότι απηύθυνε πρόταση στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο να επισκεφτεί την Ινδία ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής και να εξετάσει τις προοπτικές του επιχειρείν για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην ινδική οικονομία.

Πέρα από τη συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, ο Ινδός υπουργός Γεωργίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τουρισμό, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «Μέκκα του τουρισμού».

Η τουριστική βιομηχανία της Ινδίας αναπτύσσεται με πολύ γρήγορα βήματα, παρατήρησε και υπογράμμισε πως υπάρχουν προοπτικές για τους Ινδούς ξενοδόχους και ταξιδιωτικούς πράκτορες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ σημαντική την πρόταση η Ινδία να είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2019. «Η ΔΕΘ δεν είναι μόνο σημαντική για την Ελλάδα, αλλά είναι μια διεθνής έκθεση σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.