Quantcast
Φορτσάκης στον Realfm 97,8: Το περίφημο υπερπλεόνασμα σημαίνει ότι έχουμε στραγγίξει την ιδιωτική οικονομία - enikonomia.gr
share

Φορτσάκης στον Realfm 97,8: Το περίφημο υπερπλεόνασμα σημαίνει ότι έχουμε στραγγίξει την ιδιωτική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Καλό είναι όταν μιλάμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούμε με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Όταν μιλάμε για έξοδο από το μνημόνιο αν αυτή την έξοδο την εννοούμε ως την τυπική λήξη του μνημονίου, τότε φυσικά έχουμε έξοδο. Τελειώνει το μνημόνιο τον Αύγουστο και δεν έχει πια τυπική ισχύ. Ωστόσο το μνημόνιο, αυτό που τελειώνει τον Αύγουστο, έχει περιλάβει διατάξεις, οι οποίες θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για καιρό και με μεγάλο οικονομικό βάρος, μιλάμε για περισσότερα από 5 δις” ανέφερε.

“Θα ήθελα η Ελλάδα να είναι σε θέση να μπορεί να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με ένα επιτόκιο, το οποίο να είναι αντίστοιχο με εκείνο των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών. Αυτή την ώρα εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί έως σήμερα, η Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να το πετύχει και θα έχουμε μια σημαντική απόκλιση στα ποσοστά, με αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας την προοπτική να δημιουργούμε μεγαλύτερα βάρη για τις νέες γενιές” συμπλήρωσε.

“Λυπάμαι που η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο, οικονομικό, αναπτυξιακό, το οποίο να έχει πείσει τις αγορές ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με δανεισμό χαμηλού επιτοκίου. Το περίφημο υπερπλεόνασμα, έχουμε ένα διπλάσιο ποσό από ότι είχε προβλεφθεί. Για την οικονομία μας αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι έχουμε στραγγίξει την ιδιωτική οικονομία, έχουμε μαζέψει όλο το ρευστό, δεν έχει μείνει ευρώ στην τσέπη του κόσμου και επομένως η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί. Έχουμε μεταφέρει την ανισορροπία που υπήρχε στα δημόσια οικονομικά στον ιδιωτικό τομέα” τόνισε.

“Έρχεται η ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία συζήτηση με κανέναν εταίρο ούτε κοινωνικό, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό, και εμφανίζει στους δανειστές ένα σχέδιο που δεν ξέρουμε ακόμα, εγώ προσωπικά ανησυχώ γιατί άκουσα ότι φέρει τη σφραγίδα του ιδεολογικού της προσανατολισμού. Με πιάνει κρύος ιδρώτας, γιατί αν φέρει αυτή τη σφραγίδα σημαίνει ότι θα ξεζουμιστούν και όσοι δεν έχουμ μέχρι τώρα καταρρεύσει” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.