Quantcast
Die Welt: Δεν «συμφέρει» η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης - enikonomia.gr
share

Die Welt: Δεν «συμφέρει» η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης

δημοσιεύτηκε:

Εκτενής ανάλυση για το ελληνικό ζήτημα και στην εφημερίδα Die Welt, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι, με λογιστικούς όρους τουλάχιστον, δεν «συμφέρει» η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης:

«Το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ανέρχεται σε 86 δις ευρώ. Σε αυτά το ΔΝΤ θα συμμετείχε πιθανότατα μόνο με 1,6 δις. Σε αυτή την περίπτωση οι πιστωτές θα είχαν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά μία άφεση χρέους περίπου εκατό δις επί συνόλου 330 δις και από την άλλη πλευρά το 1,6 δις που προσφέρει το ΔΝΤ, εφόσον δεν δεχθεί να κάνει άλλη παραχώρηση.

Ο (υπουργός Οικονομικών Όλαφ) Σολτς βρίσκεται σε ένα δίλημμα που δεν επιλύεται εύκολα. Διότι ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών επιθυμεί να μετεξελίξει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπουργοί θέλουν να απεγκλωβίσουν το ΔΝΤ από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης».


share
Σχόλια Αναγνωστών

Die Welt: Δεν “συμφέρει” η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Εκτενής ανάλυση για το ελληνικό ζήτημα κάνει η εφημερίδα Die Welt, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι, με λογιστικούς όρους τουλάχιστον, δεν «συμφέρει» η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης: «Το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ανέρχεται σε 86 δισ. ευρώ.

Σε αυτά το ΔΝΤ θα συμμετείχε πιθανότατα μόνο με 1,6 δισ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση οι πιστωτές θα είχαν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά μία άφεση χρέους περίπου εκατό δις επί συνόλου 330 δισ. ευρώ και από την άλλη πλευρά το 1,6 δισ. ευρώ που προσφέρει το ΔΝΤ, εφόσον δεν δεχθεί να κάνει άλλη παραχώρηση. Ο (υπουργός Οικονομικών Όλαφ) Σολτς βρίσκεται σε ένα δίλημμα που δεν επιλύεται εύκολα.

Διότι ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών επιθυμεί να μετεξελίξει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπουργοί θέλουν να απεγκλωβίσουν το ΔΝΤ από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης».


Πηγές: DW- Die Welt

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.