Quantcast
Κοτζιάς για Σκοπιανό: Αν είχε βρεθεί λύση "erga omnes" θα έκανα πάρτι- Στην Αθήνα ο Νίμιτς στις 12 Μαΐου - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Αν είχε βρεθεί λύση “erga omnes” θα έκανα πάρτι- Στην Αθήνα ο Νίμιτς στις 12 Μαΐου

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα θα βρεθεί το Σάββατο, 12 Μαΐου ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς προκειμένου να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ συζήτησαν και σήμερα κατά τη συνάντησή τους για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέτασαν διάφορες εναλλακτικές.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς είπε ότι, «έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς» και συνέχισε λέγοντας ότι, «λέμε ότι πιο συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλον παρά τις οικογένειες μας».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα προκάνουν (κατά την προσφιλή έκφραση του Χαρίλαου Φλωράκη) τις ημερομηνίες ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Η Ιστορία προκάνει, εμείς οφείλουμε να προκάνουμε την ιστορία».

Σε ερώτηση αν υπήρξε συμφωνία για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις έναντι όλων “erga omnes” απάντησε πως αν είχε συμβεί αυτό θα έκανε πάρτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.