Quantcast
Πατούλης στον Realfm 97,8: Το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι χαμηλότερο των περιστάσεων - enikonomia.gr
share

Πατούλης στον Realfm 97,8: Το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι χαμηλότερο των περιστάσεων

δημοσιεύτηκε:

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Kλεισθένης τον οποίο επικαλούμαστε μετά από αιώνες προφανώς μέσα από τη διάθεση του υπουργού να προσφέρει μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, δυστυχώς είναι χαμηλότερο των περιστάσεων. Είναι σίγουρο ότι η αποκέντρωση που είναι απαραίτητη για τη χώρα μας, δηλαδή η δυνατότητα οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για τις περιοχές τους δεν μπορεί να γίνει από ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Αυτό το νομοσχέδιο είναι χαμηλότερο των περιστάσεων” ανέφερε.

“Όλα τα δημοτικά συμβούλια έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για την απόσυρση του νομοσχεδίου και η πλειοψηφία από ότι φαίνεται αυτό αποφασίζει” συμπλήρωσε.

“Αν επιμείνει η κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε κάθε περιοχή να ενημερώσουμε τον κόσμο. Θα δουν την αυτοδιοίκηση τον επόμενο μήνα ενωμένη και αποφασισμένη” τόνισε.

“Δεν ξέραν αν ο κ. Μπακογιάννης έχει πει κάτι επίσημο που να έχει ήλιο και στο Σύνταγμα να τον ακούσουμε. Αλλά, σε ότι με αφορά, 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση είμαι συνδεδεμένος συναισθηματικά με την πόλη που υπηρετώ, στο Μαρούσι. Είναι σίγουρο ότι τα 20 χρόνια εμπερίας θα ήθελα, επιθυμώ, μπορώ να αναλάβω την παθογένεια την πρωτεύουσας, που είναι η εικόνα όλης της χώρας, και να διαθέσω ότι έχω, τις εμπειρίες, για να μπορέσουμε να κάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα ξανά” είπε ο κ. Πατούλης.

“Δεν πιστεύω στα χρίσματα, πιστεύω ότι στο Μαρούσι δεν βγήκα με 58% με το χρίσμα κανενός κόμματος, βγήκα με τη στήριξη και τη διάθεση κάποιων ανθρώπων. Από τη στιγμή που αποφασίζω κάτι, αυτό έχει να κάνει με τη στήριξη του πολίτη, με τη διάθεση να στηρίξει κάποιον έμπειρο άνθρωπο. Θα πάω μέχρι τέλους. Δεν σχετίζεται με το τι θα κάνει κάποιο κόμμα ή με κάποιον που θέλει να θέσει υποψηφιότητα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.