Quantcast
Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Βέλτιστη λύση θα ήταν ένα από τα ονόματα που έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Βέλτιστη λύση θα ήταν ένα από τα ονόματα που έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς

δημοσιεύτηκε:

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπιών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Νομίζω ότι έχουν γίνει θετικά βήματα στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας λύσης σε ότι αφορά το όνομα της ΠΓΔΜ, και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ομόλογο του τον κ. Ζάεφ υπήρξε μία θετική εξέλιξη, κατά κύριο λόγο θα έλεγα ότι αφορά την για πρώτη φορά αποδοχή από την μεριά της γείτονος του erga omnes, δηλαδή ότι το όνομα θα ισχύει έναντι όλων και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

“Σε ό,τι αφορά τώρα την ονοματολογία, νομίζω ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Βεβαίως υπάρχουν προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η βέλτιστη λύση θα ήταν η επιλογή ενός ονόματος από αυτά τα οποία έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς στις προτάσεις του. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμα εκεί, έχουμε αρκετό δρόμο να καλύψουμε μέχρι να μπορέσουμε να μιλήσουμε για μία τελική συμφωνία…. Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με υπευθυνότητα, πράγμα το οποίο δεν βλέπω να συμμερίζεται και να πράττει η αντιπολίτευση και μιλώ για το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης. Και η ΝΔ βλέπω ότι δεν έχει τη διάθεση να λειτουργήσει εποικοδομητικά, με υπευθυνότητα, συντηρεί ακραία αντανακλαστικά τα οποία βρίσκουν έδαφος σε πραγματικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας. Ο ρόλος που παίζει στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου θετικός”.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “πρόκειται για ντροπιαστικό και εφιαλτικό γεγονός. Πραγματικά δεν βρίσκει κανείς τα λόγια για να εκφράσει την οργή αλλά και την καταδίκη αυτής της επίθεσης… Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα ακραίο, αλλά πολιτικό και ιδεολογικό γεγονός, είναι αποτέλεσμα μίας ολόκληρης νοοτροπίας η οποία για συγκεκριμένους λόγους, φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα”.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι “η Τουρκία αποφάσισε να διαχειριστεί το πρόβλημα με όρους διαπραγμάτευσης, να το πολιτικοποιήσει, να το αξιοποιήσει για να ασκήσει πολιτική ή διπλωματική πίεση στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι αυτή η στάση είναι πολύ εύκολο να αλλάξει, νομίζω ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά από τη δική μας πλευρά επιμένουμε να πιέζουμε διπλωματικά, πολιτικά, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και δια των διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα και η Τουρκία για την διευθέτηση του ζητήματος. Η Τουρκία έχει επιλέξει έναν δρόμο έντασης και όξυνσης”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.