Quantcast
Μητσοτάκης: Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρόμικο ψέμα του κ. Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρόμικο ψέμα του κ. Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Αόριστο ευχολόγιο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά από την έξοδο από το μνημόνιο.

Μιλώντας στη Βουλή στην προ ημερησίαςσυζήτηση για την Οικονομία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε ένα αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη, ενώ καταλήγοντας ζήτησε εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, τόνισε ότι το παραμύθι περί καθαρής εξόδου είναι το τελευταίο βρόμικο ψέμα του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι «το μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο απλώς μεταλλάσσεται».

Το ολιστικό σχέδιο το ετοιμάσατε στα τυφλά, χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο, στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε ιδέα αν είναι δικό σας σχέδιο. Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση για ένα τολμηρό σχέδιο αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων. Έχω την εντύπωση ότι ο συγγραφέας του σχεδίου έκανε αγγαρεία, πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Από χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο πήγατε σε μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Έχετε ήδη υπογράψει μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Στα τέλη Αυγούστου τελειώνει ο ευρωπαϊκός δανεισμός, αλλά παραμένουν τα μέτρα και η αυστηρή εποπτεία… Η έξοδος στις αγορές μετά τη λήξη του μνημονίου μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο… Ο χαμηλόμισθος των 620 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το 2019 φόρους… Οι κίνδυνοι όμως υπάρχουν και από αυτό που η κυβέρνηση βαπτίζει έξοδο στις αγορές αλλά και από τις ουρές του μνημονίου. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρόμικο ψέμα… Όταν μία χώρα σταματά να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, οφείλει να το κάνει με συνθήκες ευνοϊκές. Εσείς βασίζεστε σε ένα απόθεμα ύψους 18 δισ ευρώ που προήλθε από υπερπλεονάσματα, από συντάξεις που δεν δίνετε, από οφειλές που δεν επιστρέφονται και από δημόσιες επενδύσεις που δεν υλοποιούνται. Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητοι πόροι 28 δισ ευρώ…».

Είστε τώρα αυτοί που ήσασταν πάντα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και ανίκανοι στην πράξη. Όσο αλήθεια ήταν το σκίσιμο του μνημονίου το 2015 (…) άλλο τόσο αλήθεια είναι και το παραμύθι της καθαρής εξόδου, τόνισε.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την παρατεταμένη κρίση, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ που μπορεί να έλθει μόνο από κύμα επενδύσεων και πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ, που λέγατε ότι θα καταργηθεί με ένα βήμα και ένα άρθρο, θα παραμείνει στο ίδιο ύψος στα 2,6 δισ… Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ εμπιστοσύνης και αποταμίευσης και εφάπαξ συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές, ποιος θα βελτιώσει το εισόδημα της μεσαίας τάξης. «Εμείς θέλουμε εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ για 800.000 συμπολίτες. Θέλουμε παιδικούς σταθμούς και ολοήμερα σχολεία για όλους τους πολίτες» είπε.

«Ολόκληρη η χώρα απαιτεί ένα νέο περιβάλλον με μείωση φόρων, με επενδύσεις, με νέες δουλειές, θέλει μία άλλη ατμόσφαιρα από αυτή του ψέματος και του διχασμού. Η ανάπτυξη δεν ανθίζει με εγκληματίες στις γειτονιές και Ρουβίκωνες. Θέλει αίσθημα ασφάλειας για όλους τους πολίτες, γρήγορη και αποτελεσματική διοίκηση και δικαιοσύνη που απονέμεται γρήγορα» πρόσθεσε.

Σχετικά με το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί σήμερα για το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτήρισε, όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». «Πείτε μας αν το έχετε απορρίψει ή αν το συζητάτε ακόμα μυστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του επαναφέροντας το αίτημά του για εκλογές. Δεν θα διαφωνήσουμε κ. Γεννηματά στο αίτημα για εκλογές. Εμείς τις ζητάμε εδώ και τρία χρόνια, ανέφερε και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε:

«Για μια φορά κάντε το σωστό. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η κάλπη από μόνη της είναι μια κάθαρση. Δώστε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να πάρει θέση. Μην τον δεσμεύσετε για χρόνια για να εξασφαλίσετε μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.